Hírforgó

Gyakorlós farsang – … Ahol jó gyereknek lenni!

„Közhírré tétetik, a farsangi mulatság elkezdődik!”


Ezzel a felhívással kezdődött meg múlt pénteken a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola, Gyakorlóóvoda és Bölcsőde farsangi kavalkádja, amelyre intézményünk apraja-nagyja rendkívüli módon készült. Ezekben a borongós téli napokban nagyon ránk fért, hogy egy kis szín, vidámság, felszabadultság költözzön az életünkbe. A farsang hagyományosan az év egyik legkomorabb időszakának ünnepköre, annak az ideje, hogy a sötétség, a hideg, a bezártság ellenére is vidáman mulatozzunk, reménykedve a közeli tavasz eljövetelében. Ezt a vidámságot, az udvarlás, a lánykérés mókás jeleneteit varázsolták a nagyszámú közönség elé a 2. osztályosok hagyományőrző műsorukkal, amely megalapozta a délután további részének jó hangulatát.

gyak_farsang_2014Ezután következtek az óvodások és az iskolások változatos produkciói, melyekre hetek óta lelkesen készültek pedagógusaik vezetésével vagy önszerveződő módon. A farsang szelleméhez méltó színes kavalkád bontakozott ki a színpadon. Az óvodások műsorukban a Déli-sarkra repítettek, ahol pingvinek járták vidám táncukat. Felvonult egy sereg szerencsét hozó kéményseprő, azúrkék ara papagájok perdültek táncra a szamba ritmusára. A 70-es évek retró hangulata is megelevenedett a 4. osztályosok előadásában, majd haladva a korral Party Rock előadásukkal az 5. osztályosok kápráztatták el a közönséget. A műsorfolyamot a rendezvény idei házigazdái, a 2. osztályosok zárták pattogatott kukorica táncukkal. Nagyon élvezetes volt figyelni, hogy az intézményen belül a kisebb közösségek milyen sokszínűségről, egyediségről, ötletességről tettek tanúbizonyságot, de mindnyájunkat összekötött a felszabadult vidámság, és tapssal bőségesen jutalmazott siker öröme.

Nem maradhatott el az egyéni jelmezesek versenye sem, amelynek díjazása komoly fejtörést okozott a zsűrinek. Végül öt kategóriában osztották ki a díjakat, de azok a lelkes ifjak sem távoztak üres kézzel, akik idén nem részesültek külön elismerésben. Amíg a zsűri megfeszített munkával igyekezett igazságos döntést hozni a jelmezversenyben, addig a tanító nénik vidám játékokkal foglalták le az izgatott gyereksereget. A végsőkig kimerült lurkók a szülői közösség által készített süteményekből, szendvicsekből és más finomságokból meríthettek erőt, hogy egészen estig tarthasson a felszabadult mulatozás. Ez hát az idei Gyakorlós farsang rövid krónikája, és bátran állíthatjuk, hogy ezen a napon nemcsak gyereknek volt jó lenni intézményünkben.