Felhívások, Közlöny

Készül a Pedagógusok arcképcsarnoka újabb kötete

A debreceni székhelyű Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület elnökének felhívása és tájékoztatója nekünk, szarvasiaknak és Szarvas környékieknek is szól és ad biztatást az elmúlt évben elkezdett és nagy elismerést kiváltó életrajz-írói tevékenységünk folytatásához.


„Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület 2014-ben is megjelenteti a Pedagógusok arcképcsarnoka című kiadványát. Az egyesület 2002 óta évről évre így emlékezik meg azokról az egykori pedagógusokról, akiknek élete és pályája már lezárult, de munkásságukkal rászolgáltak arra, hogy emléküket megörökítsük. Meggyőződésünk, hogy az emlékezés értéket ment, a nemes hagyományok őrzése kötelességünk Legutóbbi kötetünk repertóriumának tanúsága szerint eddig 1401 arcképvázlatot közöltünk 12 kötetben a legkülönbözőbb településekről – a határon túliakról is – és a legkülönbözőbb nevelőkről, szakemberekről az óvodától az egyetemig.

Az idén is május 31-éig lehet arcképvázlatokat beküldeni a következő címre: Csermely László technikai szerkesztő, 4026 Debrecen, Darabos u. 41-45. E lph. fsz. 1. Tel. 30/644­8560. Elektronikus cím: csermely.laszlo@t-online. hu.

Az arcképvázlatok elkészítéséhez ajánlott útmutatókat megtalálhatják korábbi köteteinkben (a legutóbbi, 12. kötet 7. és 447. oldalán). Kérjük, hogy az írásokhoz mellékeljenek jó minőségű arcképet, de a témához illeszkedő egyéb fényképet is tudunk közölni. Technikai okokból csak számítógéppel írt szöveget fogadunk el. A közlés díjtalan, a szövegírók tiszteletpéldányt kapnak. A kötet könyvárusi forgalomba nem kerül, önköltségi áron a szerkesztőségben (vagy a könyvbemutatón) lehet hozzájutni. A szerzőket külön értesítjük a bemutató időpontjáról és helyéről.

Várjuk írásaikat!

Fülöp Mihály egyesületi elnök”

Elmúlt évi tapasztalataink alapján mi is biztatunk mindenkit volt pedagógusaink élettörténetének felkutatására és megírására! A fent említett tájékoztatót és útmutatót e-mail­ben is el tudjuk küldeni minden érdeklődőnek. Az elmúlt évben kiadott kötet néhány példánya még megvásárolható önköltségi áron (3000 Ft) az Egyesület szarvasi koordinátoránál, Kondacs Mihálynénál (tel. 20/245-6145). Ebben a kötetben már 24 szarvasi kötődésű pedagógus életrajzát olvashatjuk.

Az életrajz-írással kapcsolatban minden egyéb tájékoztatással is szívesen segítem szerzőtársaim munkáját. Köszönöm a nemes hagyomány őrzésében való közreműködést!

Kondacs Mihályné ny. tanár
a Karácsony Sándor Ped. Egyesület tagja,
az életrajz-írások szarvasi koordinátora