Hírforgó, Képgaléria, Média

Pompás új ruhát öltött a Zöldpázsiti Óvoda

Hétfő délelőtt valóságos katicabogár sereg virított a legkisebbek kosárkáiban, mivel az ovisok egy-egy fekete-piros papírcsodával ajándékozták meg a Zöldpázsit utcai óvoda ünnepélyes átadásán jelenlévő vendégeket.


Némelyik apróság buzgalmában a neki szimpatikus felnőttet több katicával is szerette volna kitüntetni.

Mint az ismeretes, Szarvas Város Önkormányzata 2012 végén az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Program támogatási rendszerében nyert el nagyobb összeget „A Zöldpázsit utcai óvoda bővítése az esélyegyenlőség jegyében” című pályázatával.

Az épületbővítés során kapacitásbővítés keretében kialakításra került egy új, 20 fő befogadására alkalmas csoportszoba a hozzá tartozó helyiségekkel. Az esélyegyenlőség jegyében megtörtént az épület akadálymentesítése, illetve a gyermekek egészségének megőrzése érdekében az új orvosi szobában sófal kialakítására került sor.

Az óvodaépület pompás ruhájának kialakítása a kivitelező Integrál Zrt. munkájának köszönhető. Az ünnepélyes avatás csöppet sem nevezhető megszokottnak, mivel az alkalomnak és a hely méltóságának megfelelően egyben itt került sor ünnepi szerződéskötésre, vagyis üzemeltetés átadásra a Magyarországi Evangélikus Egyház számára.

– A gyerek számunkra a legfontosabb – fogalmazott köszöntőjében Babák Mihály polgármester, aki kifejtette, mekkora boldogság a gyerekeknek ilyen szintű ajándékot adni.

Doncsev András, az Ember Erőforrások Minisztérium államtitkára ünnepi beszédében kiemelte, hogy az óvodák építése terén kivételesen teljes egyetértés uralkodik ellenzék és kormánypártok között. Azt is kívánta egyebek közt, hogy legyen ez a szép óvoda második otthona gyerekeknek és dolgozóknak egyaránt.

– Senki sem kérdőjelezi meg mindazt, ami a gyerekekről szól – mondotta beszédében Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki beszédében frappánsan összegezte, mit tett a kormányzat a családok irányában az utóbbi négy esztendő során. – Szülessen minél több gyerek Szarvason! – kívánta a legjobbat városunknak a jövő tekintetében.

Gáncs Péter püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, valamint Lázár Zsolt esperes rövid kis szolgálattal, közös imádsággal, áldással szentelték fel a megújult óvodát. A püspök szavaiban egyfajta lelki akadálymentesítés iránti reményét is kifejezte szolgálata során, az intézmény vonatkozásában.

Köszönő szavakkal is méltatta az esemény jelentőségét Molnár Istvánné igazgatóasszony, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda részéről. Ezt követően Varga Márta osztályvezető-asszony, Gáncs Péter elnök-püspök a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről, valamint Babák Mihály polgármester és dr. Melis János jegyző Szarvas Város Önkormányzata részéről kézjegyükkel látták el az átadási okmányt. Következhetett a szalagátvágás meghitt pillanata.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a szólásra emelkedetteken kívül Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere, Molnár József, Csabacsűd polgármestere, Brlás János, Kardos polgármestere, Hodálik Pál alpolgármester, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, dr. Réthy Vilmosné osztályvezető, a Képviselő-testület több tagja. Bődi János elnök-vezérigazgató, Bődi Péter helyettes vezérigazgató és Béni Csaba építésvezető az Integrál Zrt. részéről, a Benka kedves óvónői, a szereplő apróságok és néhány érdeklődő szarvasi polgár.

A látottak alapján elmondható, rá sem lehet ismerni a néhai Horváth-pusztai kastély tégláiból épített régi óvodaépületre, amely kívül-belül XXI. századi követelmények és esztétikai igények szerint született újjá. Várhatóan e szépséges óvodának hamarosan híre megy a családok körében és termei feltöltődnek az apróságok víg tömegével.