Hírforgó, Képgaléria, Média

A Székely Szakképző Iskola tanulói is kiállítottak

Az iskolánk diákjai az elmúlt években is már szakmai szemmel kísérték figyelemmel a szarvasi Esküvő és rendezvény kiállítást. Idén pedig két szakmacsoport, mint kiállító vett részt a programon.


A fodrász tanulók esküvői és alkalmi frizurákat mutattak be. A kiállított babafejeken romantikus, kontyos, loknis hajviseletek mellett a legújabb fonatos trendeket is felvonultatták. Ezeknek a frizuráknak az elkészítésénél már nem csak a legújabb fodrászati eljárások ismerete szükséges, hanem fontos a kreativitás és az egyénre szabott frizuraalakítás. A diákoknak Agárdi Zoltánné, Bakulya Anna és Takács Judit adott szakmai segítséget.

A pincér, vendéglős diákok munkáiból a kiállításra érkezők két díjnyertes díszterítést láthattak. Az egyik asztal II. Erzsébet angol királynő koronázásának 60. évfordulójára készült. A másik versenymunka a 007-es ügynök, az első James Bond film megjelenésének 50. illetve az első könyv megírásának 60. évfordulója ihlette. Ezen a terítésen, mint ahogy a Bond filmben megszokhattuk a fekete, fehér és arany színek uralkodtak. Mindkét díszterítés a „Pelikán Kupa” országos gasztronómiai versenyen került megmérettetésre, ahol az első 2012-ben, a második pedig 2013-ban kapott arany minősítést. A diákokat Varga Tímea készítette fel. Kiemelten fontos ezekben a munkákban a díszterítés alkalmi tartalmának az összhangja a szakmai szabályokkal, követelményekkel. Kiváló ízléssel és számos egyedi ötlettel kell egy ilyen versenymunkát létrehozni.

A tanulók terítékei mellett Borbély Tünde tanárnő esküvői díszasztalában is gyönyörködhettek az kiállításra ellátogatók.

Az iskolánk és tanulóink szempontjából is fontos az ilyen jellegű bemutatkozás, hiszen így tudjuk prezentálni a képzéseink színvonalát és a diákjaink verseny- és piacképes felkészültségét. A Székely Mihály Szakképző Iskolában jó szakmai alapokat lehet szerezni, azok biztos kezdést adnak akár a munkavállaláshoz, akár a sikeres a továbbtanuláshoz.