Hírforgó

Az utcanév-változásokról

Közkívánatra ismételten közzétesszük mindazon szarvasi utcanév és közterület változást, amely városunkban 2013 novembere és 2014 februárja közt született új elnevezésként.


Hajnal utca lett a Dimitrovból. Szentegyházi utca a Fürst Sándorból, Nap utca a Klucsjárból, Honvéd utva a Néphadseregből, Szent László a Partizánból, Rózsa a Rózsa Ferencből, Mátyás király a Kiliánból, Luther Márton a Ságváriból. Tükör a Sallaiból, Szent István a Zalka Mátéból, Arató az Arató Pálból, Liliom utca a Bagi Jánosból, Kristóffy György utca a Medvegy Jánosból, egységesen Budai Nagy Antal a Janecskó Pál utcával kiegészülve.

Továbbá az Erzsébet-liget északi bejáratától a Városi Sporttelepig tartó gyalogos sétány Székely László nevét, a gyalogos fahídtól a Liget Hotelig tartó sétány Ruzicskay György nevét, a gyalogos fahíd az Erzsébet-híd nevet kapta.

Pepi sétány a belterület 778. hrsz. alatti közterület, Templom tér a Szabadság út és az Ótemplom közötti 1405. sz. közterület. Hársfa liget a Dr. Melich János és Liszt Ferenc utcák közötti közterület. Tessedik tér a Tessedik-szobor közvetlen környéke.

Trianon tér a történelmi Magyarország közepe. Nyíregyházi út a Szarvas-Gyomaendrőd 443. sz. közútnak a 44-es főúttal Érparti szőlőkig tartó szakasza.