Hírforgó, Képgaléria, Média

Alkalmi fonatokkal a dobogón

A Székely Szakképző Iskola diákjai szívesen méretik meg tudásukat különféle szakirányú versenyeken. A fodrásztanulók egyrészt ezzel a céllal indultak a Kós Károly Kupán, ami a Nemzetközi fodrásztanulók, kozmetikus tanulók- és felnőtt versenye.


Másrészt kíváncsiak voltak arra, hogy a szakmabeli társak hogyan oldják meg a kiírás feladatait. Az ilyen alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy a legújabb trendeket, technikai eljárásokat alkalmazás közben lehessen megfigyelni. Ezért a benevezettek mellett több tanuló is meglátogatta március végén ezt a Csaba Centerben megrendezett programot. Nagyon erős mezőny gyűlt össze idén is, több mint 100 diák érkezett az ország minden részéből, sőt még Finnországból is.

A kupán a szarvasi szakképző iskolából Bakró Attila, Gion Panna és Kun Erika végzős fodrász tanulók indultak.

Versenyszámaik női trend hajvágás, szárítás, fonás (nappali), fonás (alkalmi) és alkalmi konty voltak. Minden kategóriában szigorú előírások szerint megadott időkeretben kellett megoldani a frizura kivitelezését. Ráadásul gondoskodni kellett a modellről, ami önmagában nagyon nehéz feladat, bár az is lehet, hogy az egyik legnehezebb. Ugyanis a modellnek a versenyszámhoz kellő mennyiségű és minőségű hajának kell lennie és az is fontos, hogy dekoratív legyen, hiszen a zsűri, akik a fodrász szakma kiválóságai komplexen pontozták a végeredményt. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az ilyen versenyre heteken át kell készülni, megfelelő rutinnal végezni a technikai elemeket, előre színezni, alávágásokat előkészíteni és rengeteget gyakorolni. Összességében a versenyzés nemcsak megmérettetés, hanem óriási motiváció egy-egy fodrászati eljárásban való elmélyülésre.

A székelyes diákok derekasan helyt álltak, remek frizurákat készítettek. Gion Panna alkalmi fonását harmadik legjobbnak ítélte a szűri, ami kiemelkedő ebben a nemzetközi mezőnyben. Gratulálunk a dicséretes helyezéshez, a többiek jó helytállásához, amihez maximális segítséget kaptak a diákok Agárdi Zoltánnétól, felkészítésüket segítő szakoktatójuktól.