Hírforgó, Képgaléria, Média

“Erős országot csak erős ifjúsággal lehet felépíteni”

14 607 445 forintos beruházás eredményeképpen jelentősen megújult a Szarvasi Gyermek és Ifjúsági Tábor. Masszív és tetszetős kertbútorok, ajtó- és ablakcserék


Masszív és tetszetős kertbútorok, ajtó- és ablakcserék, a faházak belső bútorcseréje, a mosdók és zuhanyzók felújítása, a házak tetőablakos világítása egyebek közt a legfőbb jellemzői a szemre is tetszetős felújításnak.

A csütörtök délelőtti ünnepélyes projektzárón megjelent Dankó Béla országgyűlési képviselő, Babák Mihály polgármester, a kistérség több polgármestere, Gaál Roland járási hivatalvezető, dr. Melis János jegyző, Hodálik Pál alpolgármester – egyben a Körösök Vidéke Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER csoport vezetője, a Képviselő-testület több tagja, a Polgármesteri Hivatal és intézményeinek vezető tisztségviselői, Oltyán Sándor szarvasi rendőrkapitány.

Először a házigazdák részéről Babák Mihály polgármester értékelte e mostani pályázati eredmény és a tábor egészének jelentőségét.

Hodálik Pál a fent említett egyesület vezetőjeként egyebek közt azt is elmondta, hogy szerveződésük jelenleg 18 Békés megyei település, 64 önkormányzati, vállalkozási és civil tagját fogja össze. S az utóbbi évek pályáztatásai során sikerült a helyi gazdaság, a vidéki épített és természeti értékek fejlesztését, valamint a helyi közösségek erősítését megvalósítaniuk.

Dankó Béla országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében örömmel emlékezett középiskolás éveire, mivel azidőtájt a most felújított tábor volt az első munkahelye. Majd szólt azon törekvésekről, amelyek az elmúlt négy év során a kormányzat részéről az ifjúság irányában hathatós eredményeket értek el. Így kiemelte a kötelező hit- és erkölcstan és a mindennapi testnevelés jelentőségét.

– Erős országos csak erős ifjúsággal lehet felépíteni – mondotta.

Végezetül a LEADER pályázaton győztes Gyermekélelmezési Kft. képviseletében Kinyik Lászlóné ismertette a pályázat sarokszámait, a legfontosabb fejlesztéseket, majd röpke táborszemle során a főépülettől kezdve a faházakon át egészen a Körös-partig bemutatta a megvalósult részleteket.