Hírforgó, Képgaléria, Média

Megtekinthették az erőművet

Még március 19-én történt, hogy a Víz Világnapja alkalmából a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Hydro Power Consulting Kft. jóvoltából az érdeklődő gyereksereg megtekinthette és bejárhatta a békésszentandrási duzzasztó- és egyben vízierőművet.


A Víz Világnap ez évi mottójának jegyében, mely a „Víz és Energia” nyílt napot tartottak a Békésszentandrási Duzzasztónál és Vízerőműnél, Békés megyei általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint középiskolás tanulók részére.

A nyílt napon 12 iskola mintegy 400 diákja vett részt. A csoportok Békéscsabáról, Gerláról, Szarvasról, Békésszentandrásról, Kardoskútról, Orosházáról érkeztek. Az egész napos program során szakszerű vezetéssel megtekinthették a diákok a Békésszentandrási vízlépcsőt és hajózsilipet, valamint a vízierőművet. A vízierőműnél először tartottak nyílt napot a Hydro Power Consulting Kft. munkatársai segítségével. A kisvízierőműhöz szükséges duzzasztás már régóta létezik, a békésszentandrási duzzasztómű 1942 óta szolgálja a vízgazdálkodás céljait. Az erőmű nagy része a föld alatt található, a gyermekek lemehettek az erőmű géptermébe, ahol megtekinthették az áramot termelő turbinákat, szakszerű tájékoztatást kaptak az erőmű működésével kapcsolatban.