Hírforgó, Képgaléria, Média

Babák Zoltán színházi fotói a Múzeumban

Varga Viktor színész-rendező nyitott meg szombat délután a Tessedik Múzeumban A pillanat varázsa, varázslatos pillanatok című kiállítást Babák Zoltán színházi fotóiból.


A válogatást Galambos Edit végezte. Mint arra Varga Viktor frappáns megnyitójában és maga fabrikálta alkalmi versével is utalt, a tárlat egybeesik a Cervinus Teátrum tíz évvel ezelőtti indulásával.

Azt gyorsan eláruljuk, hogy a szép képekre rácsodálkozó látogató ne várjon teljességet ettől az anyagtól, mert csalódni fog. Inkább fogadja el a képeket válogató színházrajongó ráérzéseit, rácsodálkozását egy-egy darabra. Amihez Babák Zoltán legjobb tehetsége és lehetőségei szerint hozzátesz biztos alapként egy-egy varázslatos pillanatot. Túlnyomó részben a Vízi Színház előadásaiból. A képek tényleg szépek.

A május 18-ig nyitva tartó tárlat amolyan kedvcsinálónak is felfogható a nagyérdemű számára a mostani negyedik nyári szezonra. Annál is inkább, mert a képeken feltűnnek a Jókaiból, a Cervinusból és más társulatokból ismert kedves arcok is. Ha másért nem, legalább ezért érdemes megnézni a kiállított darabokat.