Hírforgó

Érdekes turisztikai kiadványok

Az idei nyári főszezon közeledtét jelzi, hogy már az Utazás 2014 kiállításra elkészültek, s azóta nagy tömegben bombázzák a Szarvasra és térségébe készülő – vagy eddig még nem készülő – turisták ingerküszöbét a legújabb és tartalmas idegenforgalmi kiadványok.


Néhány érdekesség a gazdag termésből:

Rózsavölgyi Mihályné az idén is kiadta a Körös-szög idegenforgalmas és szolgáltatásai 2014 c. A/4-es formátumú borsózöld alapra nyomott füzetét Brlás János kistérségi elnök köszöntőjével. Egyebek közt olvashatunk benne a Körös-Maros Nemzeti Parkról és jónéhány vendéglátóhelyről, sikeres vállalkozásról.

Rendkívül elegáns és tartalmas, közel negyvenoldalas kézbe való füzettel jelentkezett – angol és magyar nyelven – a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület. A Körösök szívében, legendák földjén címet viselő kiadvány Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros látnivalóit és attrakcióit ajánlja az idelátogatóknak. S hogy még jobb szívvel keljenek vendégeink útra, Békésszentandrás értékeit Lóránt János festőművész, Szarvasét Novodmszky Éva köztelevíziós műsorvezető, míg Kondoros városét Oszter Sándor színművész ajánlja mindenkinek. A rendkívül színvonalas kiadvány összefoglalja Szarvas, Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd vonatkozásában a kistérség legfontosabb és nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai rendezvényeit is.

S ha valaki országos kitekintésre vágyik, figyelmébe ajánljuk a Fesztivál télen-nyáron 2014 c. 62 oldalas színes füzetet, amely áprilistól decemberig próbálja számba venni Magyarország fontosnak ítélt turisztikai illetve gasztronómiai történéseit. A füzet még olvasmányként is izgalmas élményhalmazt kínál.