Hírforgó, Képgaléria, Média

Ünnepélyes szerződésaláírás a Városházán

Kedd délelőtt a Városházán Babák Mihály polgármester, Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósági igazgatója, Bődi Péter, az Integrál Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese, dr. Melis János, Szarvas város jegyzője, valamint Molnár Gabriella projektgazda részvételével megtörtént a „Belvízvédelmi rendszer fejlesztése Szarvason” című projekt ünnepélyes szerződéskötése.


A nyolc év várakozásait és előkészítő munkálatait összegző aktuson megjelent Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere is.

A kivitelező Integrál Építő Zrt. részéről Bődi Péter kifejtette, hogy milyen falépítéses közönséges technológiával valósul meg a Petőfi utcai kanyarnál a mederstabilizáció.

Az Anna-ligeti HAKI-híd kialakításával kapcsolatban egyebek közt elmondta, hogy egy speciális billenőzsilip kialakításával újra tud majd közlekedni a Körös-holtág ásott szakaszán a Katalin II sétahajó. A kivitelezés ideje alatt a HAKI területet nádfalak közt kialakítandó döngölt földúton lehet majd megközelíteni. A torkolati zsiliprekonstrukció pedig Békésszentandrás területén valósul meg.

Mind Babák Mihály polgármester, Szarvas Város Önkormányzata, mind Bak Sándor igazgató a Vízügyi Igazgatóság részéről méltatták az összefogás, együttműködés jelentőségét.

Mint ismeretes, a mostani kivitelezést további projektelemek megvalósítása követi majd a jövőben.

Az ünnepélyes szerződésaláírást még a nap folyamán munkaterületátadás követte, így a kivitelezői munkák megindulhattak.

A projekt hátteréről és főbb adatairól részletesen ide kattintva olvashatnak.