Hírforgó, Képgaléria, Média

Versmondók a Civil Házban

A Körös-szögi Civil Fórum Egyesület kistérségi versmondó versenyt hirdetett meg Weöres Sándor emlékére a kistérség általános iskoláinak felső tagozatos és középiskolás tanulói, főiskolás hallgatói részére a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


A verseny döntőjére, ünnepélyes díjátadásra, valamint ez alkalomból tartott irodalmi délutánra április 10-én, csütörtökön került sor a szarvasi Civil Házban. A döntő és ünnepélyes eredményhirdetés után a Költészet Napja alkalmából 16 órától irodalmi délutánnal köszöntötték a díjazottakat, a versenyzőket és az érdeklődőket.

A megjelenteket ezúttal nem Hévízi Róbert, a KSZCFE elnöke, hanem az ő személyes felkérésére Hodálik Pál alpolgármester köszöntötte.

A Civil Ház vendégei közt szerepeltek a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházának hallgatói: Komlósi Kata, Köböl Lilla, Pávai Éva és Józsa Mihály színész. Őket Seregi Zoltán rendező, a Békéscsabai Jókai Színház igazgató-helyettese, a Színitanház vezetője, a zsűri elnöke koordinálta. A zsűrit Dósa Zsuzsa Domján Edit-díjas színművésznő és Dr. Katona Krisztina, a SZIE ABPK Kommunikációs Tanszékét vezető főiskolai tanára alkották.

A verseny díjazottjai:

  1. Nemcsényi Aliz, Hunyadi János Katolikus Általános Iskola, Békésszentandrás
  2. Szabó-Mravik Szabolcs, Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, Szarvas
  3. Nyemcsok Edina, Hunyadi János Katolikus Általános Iskola, Békésszentandrás

Különdíjas:

  • Kovács Kinga, Petőfi István Általános Iskola, Kondoros