Hírforgó

Szarvasi műhelytanácskozás a 2015-ös gyerek-változatról

Mint az ismeretes, a Magyar Televízió és a Duna Televízió – legújabb kori nevén köztelevízió – a -Felszállott a páva legutóbbi döntője estéjén mintegy másfél millió nézőt ültetett a képernyők elé.


Ez a hatalmas közönségsiker adta ötletét, miszerint 2015 tavaszán elindul a versengés gyerek változata. Csakúgy, mint a felnőtt közönségek esetében, itt is kismagyarországi és határon túli csapatok mérhetik össze tánctudásukat. A televízió előkészületekkel párhuzamosan a hét folyamán Szarvason a Cervinus Teátrum épületében került sor fontos szakmai megbeszélésre.

A helyszínt házigazdagát Csasztvan András biztosította, mint az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke. A jeles és jól ismert résztvevők között itt volt Agócs Gergely, a Hagyományok Háza főosztályvezetője. Mint az a rögtönzött sajtótájékoztatón kézzelfoghatóan kitűnt, a jövő évi “Gyerek páva” is felvonultatja majd mindazon közösségi értékeket, amelyet a mindmáig virágzó táncházmozgalom megteremtett a hazai és határon túli néptánc együttesek és táboraik körében. Ezen értékek küldetésszerű átörökítése nyilván fontos szerepet kap a majdani versenyben. Természetesen a versengő gyermek-csapatok megmérettetését egyfajta életkori sajátosságok figyelembevételével végzi majd a zsűri és a közönség is.