Hírforgó, Képgaléria, Média

Újabb fejlesztések az Arborétumban

Csütörtök délelőtt újabb eredményes fejlesztésekről adott számot az Arborétumban dr. Hanyecz Katalin igazgató asszony.


A mostani projektzárón a hagyományok jegyében több partner civil szervezet, résztvevő vállalkozó is megjelent. Ott volt Babák Mihály polgármester és dr. Sipos András nyugalmazott igazgató. Mindketten a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak dr. Hanyecz Katalin és csapata hatékony munkájáról.

A mostani KEOP pályáztatás során 116 millió 465 ezer forint összegű, 100%-os támogatásból 6 hektárral bővült az öntözőrendszer, 3 km hosszal esztétikus és környezetbarát új kerítés épült, megújult a konténertelep. Elbontották egyebek közt a régi büfét és a látogatók legnagyobb örömére tetszetős, színes, nagy méretű tájékoztatótáblák kerültek a kert több pontjára. S az utóbbi időben megkopott és megritkult egyedi táblákat is újragyártották a ritka növényfajok népszerűsítése érdekében.

Hogy mindezt a projektzáró vendégei élőben is megtapasztalják, dr. Hanyecz Katalin Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna gazdasági igazgató társaságában alapos sétára invitálták a jelenlévőket. A séta során a közelmúltban megnyitott Parkerdőt is bemutatták, a romantikus híd és más érdekességek mellett.