Hírforgó, Képgaléria, Média

Évadnyitó gála, emlékezéssel és Szörényi Leventével

Néhány perces harangzúgás kísérte zene mellett, némán helyéről felállva emlékezett a nagyérdemű a Szarvasi Vízi Színházban a közelmúltban elhunyt Józsa Mihály színművészre, a Magyar Teátrum Kft. igazgatójára.


A csaknem teltház közeli – nagy konkurens a foci VB – évadnyitó gálán a hagyományok jegyében Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Babák Mihály, Szarvas polgármestere köszöntötték a közönséget.

Az est egészét Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző dala vezette fel – gitárkíséretű saját előadásban – kicsit már célirányosan, hiszen a dal eredetileg az ős-Kalákás szerző “Kis herceg” feldolgozásának betétdala, s a barátság jegyében született. S éppen e dal hangzik majd el augusztus 27-én az idei Teátrum-Cervinus-Jókai évad utolsó estjén, amikor is az aznap 60. esztendős Zalán Tibor dramaturgot – civilben jeles tanár író és költő – fogják köszönteni.

A szombat esti frappánsan is tartalmas nyitányon Perger Anna és Presits Tamás énekelt egy szép betétdalt a Szarvason oly népszerű bástyafok megoldással az István, a királyból. Gulyás Attila, a Jókai egyik legnagyobb tehetsége pedig a Tiéd a világ! című Illés musicalből idézett.

Valóságos tapsorkán csapott fel, amikor Fekete Péter meglepetésvendégként Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző, az István, a király szerzője lépett színpadra. S egy takaros gongütéssel ténylegesen elindította az idei nyári évadot. Csupán az ifjak okulására említjük, hogy az Illés frontembere fél évszázaddal ezelőtt még drótmadzagos gitáron hozta lázba közönségét az akkoriban új művelődési házunk színpadán. A rivalda alatt megjelent még Seregi Zoltán, a Magyar Teátrum új igazgatója, valamint dr. Melis János, Szarvas város jegyzője.

Az elegáns évadnyitót színes tűzijáték fűszerezte. Majd azonnal színre lépett a Turay Ida Színház társulata, az idei Teátrumi Fesztivál nyitódarabjával, a “Van, aki forrón szereti” világhírű Broadway musicallel. Ebben Kiss Zoltán – Joe – és Weil Róbert – Jerry -, valamint Bódi Barbara – Virág  szerepében – parádés játékkal rukkoltak ki. Csakúgy, mint Mikó István – Osgood – és Bozsó József – Spats – megformálásában. A hűvösre fordult nyáréjben a zenekar, a tánckar és a társulat egésze forrón és szerethetőn kivágták a rezet. Az évad ezúttal is biztató módon indult.