Hírforgó, Képgaléria, Média

Remekelt a Jókai csapata

Bevált hagyománya a Vízi Színháznak, hogy az Évadnyitó Gálát egy, Babák Mihály polgármester és Fekete Péter direktor házigazdasága alatt levezényelt irodalmi válogatás követi.


Így történt ez vasárnap este is, annyi különbséggel, hogy Fekete Pétert ezen az estén Seregi Zoltán, a Színitanház és a Magyar Teátrum Kft. igazgatója helyettesítette. A közönség ezúttal is kitett magáért, a legkevesebb “négyszázas” megjelenéssel. A Szarvason bevezetett pogácsa-süti és üdítő partyval indult estén a két házigazda könnyed eleganciával indított.

Majd a közönség tapsa közepette színpadra érkeztek a Jókai színművészei. A színház a szebbik nem részéről szépséges hölgykoszorút vetett be: Fehér Tímea, Galambos Hajnalka, Tatár Bianka, Kara Tünde Jászai-díjas, Komáromi Anett és nem utolsósorban Liszi Melinda személyében. A férfinemet ezúttal Szabó Lajos, Tege Antal, Katkó Ferenc, Tomanek Gábor, Bartus Gyula, Balázs Csongor és Lovas Gábor képviselték. Utóbbi ketten a zenei kíséretről gondoskodtak.

Összességében egy remekbe szabott, javarészt klasszikus irodalmi nagyságaink és kortárs hírességek műveire építkező gyöngyfüzért kaptunk versben, olykor prózában, briliáns zenei anyagokkal a háttérben. Mint mindig, Galambos Hajnalka énektudása ezúttal is élményszámba ment, mint ahogy Katkó Ferenc egyedi hangvételi Sziveri interpretációja, Szabó Lajos telitalálata Heltai: A legnehezebb király című Arany parafrázisával, Tomanek Gábor veretes Wass Albert részletével, Tege Antal kedvenc Petőfijéből hozott anyagot. Tatár Bianak gyönyörűen énekelt Nagy Lászlót. Komáromi Anett és Fehér Tímea, Kara Tünde szintén együtt dolgoztak a csapattal szép és értő verselésükkel. Bartus Gyula szintén megcsillogtatta verselői képességeit. Lovas Gábor és Balázs Csongor kellemesen összedolgoztak.

Liszi Melinda az est utáni percekben úgy fogalmazott, hogy a Vízi Színház a nyugalom szigete. Az ő versmondása úgy fordítandó, hogy a Kányádi vers megformálása a testet öltött dráma és a jellé vált idő varázslata.

A Vers a víz fölött sorozat idei első darabja osztatlan sikert aratott. Olyannyira, hogy több itt nyaraló vendég megígérte, amíg Szarvason lesznek, nem hagyják ki a színházat egyetlen estén sem.