Média, Sziréna, Videók

Szex helyett rablás: újabb gyanúsított őrizetben

Szolnokon fogtak el egy férfit, aki a nyomozás eddigi adatai szerint ahhoz a társasághoz tartozik, melynek tagjai férfiakat raboltak ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást egy 2014. június 1-jén érkezett bejelentést követően. Akkor egy szarvasi férfi kért rendőri intézkedést, mert a házában 16 óra 30 perc körül megjelent két nő. Előzetesen arról állapodott meg velük, hogy szexuális szolgáltatás nyújtanak neki. A nők, akikkel a sértett internetes hirdetés útján vette fel a kapcsolatot, két férfivel érkeztek és fegyverrel, valamint késsel fenyegették meg, pénzt követeltek tőle. Miután a férfi átadta a nála lévő pénzt és egy szarvasi bankautomatából további összeget vett fel, amit szintén odaadott nekik, a gyanúsítottak elmenekültek.

Ezt követően ugyanezen a napon 22 óra 30 perc körül Szolnokon két férfit raboltak ki ugyanezzel a módszerrel. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói azonosították a gyanúsítottakat és felvették a kapcsolatot az intézkedéshez segítséget nyújtó Szolnoki Rendőrkapitánysággal. Mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottak fegyverrel rendelkeznek, elfogásukhoz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérte.

Két gyanúsított, a 21 éves szolnoki V. Jenő és a 28 éves szolnoki K. Ferenc előzetes letartóztatásban vannak. A nyomozás során a rendőrség olyan információkat is beszerzett, melyek alapján a társaságnak egy harmadik férfi tagja is lehetett. A 24 éves szolnoki K. Ádámot 2014. június 17-én fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Szolnokon. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A gyanúsítottak az eddigi adatok alapján a szarvasi és a szolnoki rablásokon kívül további erőszakos bűncselekményeket követhettek el ugyanezzel a módszerrel. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy hány férfit rabolhattak ki.