Sziréna

Ellopta, majd eldobta

24 órán belül elfogás, kihallgatás, őrizetbe vétel és bíróság elé állítás.


A Mezőtúri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Zs. Imre mezőtúri lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a 48 éves férfi 2014. június 25-én 12 óra körüli időben egy mezőtúri családi ház udvarára bement, majd az ingatlanhoz tartozó alsóépületben kutatást végzett, és onnan fűnyírót, kézi permetezőt, esőkabátot és ruhaneműket próbált meg eltulajdonítani.

A jogsértést az éppen hazaérkező ház tulajdonosa észlelte, melynek hatására Zs. Imre eldobta a nála lévő tárgyakat és elfutott a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, majd rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A 48 éves mezőtúri lakost a járőrök elfogták és előállították a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A nyomozóhatóság a terhelt ellen az eljárást befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal 2014. június 26-án megküldte a Mezőtúri Járási Ügyészség részére.