Hírforgó, Képgaléria, Média

Steinkohl Erika és Komáromi Anett szerelmes füzére

Különleges, a női szívekről szóló dallal és versfüzérekkel lepte meg a nagyérdeműt csütörtök este a Szarvasi Vízi Színházban a Jókai Színház két kiválósága, Steinkohl Erika és Komáromi Anett.


A házigazdai tisztet fiatalos lendülettel és szellemességgel a Körös TV főszerkesztője, Kozák Orsolya és Bohák Péter közismert rádiós-tévés személyiség vállalták ez alkalomra. Derűs szereplésük mindenkinek jót tett. Egyrészt a több százas közönség megkóstolhatta Orsi süticsodáit s az ötletes felvezetésből arról is értesülhetett, hogy a Körös TV a legutóbbi fejlesztések eredményeképpen Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye több mint ötven településén van jeles s ezzel több mint százezres nézői táborhoz jut el műsoraival.

Az estnek külön varázsa lett azáltal, hogy a nyári Körös-illat bódítón és fűszeresen belengte a környéket, másrészt a másnapi Illés musical díszletei és retro plakátözöne sajátos hangulatot kölcsönöztek a színpadnak. A két színművész a címben ígérteknek megfelelően az operától egészen napjaink popzenéjéig villantott fel női sorsokat.

A Fővárosi Operettből és más helyekről néhány éve Békéscsabára visszatért Steinkohl Erika gyönyörű éneklésével és kellemes mozgásával lepte meg a közönséget, miközben könnyed zenei kalandozásra vitt mindenkit. Klasszikus, hol tragikus, hol szerelmesen rajongó, hol öntudatos nőket vonultatott fel az igen gazdag zenei palettán. Egyik gyöngyszem a másikat követte a Figaro házasságától kezdve, Sámson és Delila sorsán át evezve örökzöld operettekre, sanzonokra és musicalekre. Végül Barbara Streisand nagy slágerével, a Szerelmes asszonynál állapodott meg. Közben Komáromi Anett mondott szép verseket Szabó Ilától, Kaffka Margittól, Nemes Nagy Ágnestől.

A végére teljesen belelkesedett és közös nótázást is vállaló közönség vastapssal köszönte meg a kedves humort sem nélkülöző összeálljtást, amelyet Barta Gábor zongoraművész játéka tett még emlékezetesebbé. Nyár dereka lévén a házigazda Bohák “Pierre” hatalmas gladiólusz csokorral kedveskedett a két főszereplőnek.