Hírforgó, Képgaléria, Média

Bölények, vadmacskák, gímszarvasok költöztek Szarvasra

Péntek délután feltámadt a hazai vadon Szarvason. Huszonhat állatfaj ötvenhat egyede mutatkozott be a Körösvölgyi Állatpark megnyitóján.


Többek közt hollók, nyusztok, vaddisznók, vadmacskák, bölények, gímszarvasok, fülesbaglyok is megjelentek a lélegzetelállító módon vadregényes Anna-liget évszázados fái alatt.

A megnyitón egy kiemelkedő – éppen budapesti tanulmányait folytató – szarvasi zenei tehetség, Oncsik Valéria kápráztatta el a népes vendégsereget varázslatos fuvolajátékával és egy gyönyörűséges dallal. “Építsd a kertet…” – énekelte az elbűvölően bájos énekesnő.

Babák Mihály polgármester köszöntőjében megköszönte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter figyelmességét városunk irányában. Gratulált az elért eredményekhez Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki kiemelte, hogy 2014-ig hazánk 5,3 milliárd forint értékű eurót szánhatott természet- és környezetvédelmi beruházásokra. A képviselő minden szarvasi és térségbeli családot biztatott a környezet szépségeinek felfedezésére.

Fazekas Sándor miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta az erősödő kormányzati szándékot a hazai turisták itthon tartása érdekében. Örömmel emlékeztetett arra, hogy 2011-ben még csak 16 ezer, tavaly már 44 ezer látogatója volt a Körös-Maros Nemzeti Parknak.

– A Körös-vidék és Szarvas is gazdagodott az új állatparkkal, amely a magyar természetvédelem új látnivalója – fogalmazott a miniszter. Reményei szerint a park hamarosan kedvelt célpontjává válik az Alföldet kedvelő természetjáróknak.

Tirják László igazgató hangsúlyozta, hogy e mostani fejlesztéssel a legfiatalabb nemzedékeket szeretnék megcélozni.

Mintegy rímelve a messzi földön elismert parkigazgató lelkes beszédére, ezúttal került sor a “Fedezd fel a Körösvölgyi Állatparkot!” című vetélkedő eredményhirdetésére. Szülők, tanítók és tanárok lehettek részesei a győztes gyerekek örömének. Az alsós diákok versenyében Csonka István győzött, Vozár Levente és Szappanos Adrián előtt. A felsősök között Halász Gergely diadalmaskodott Urbán Roberta és Veimber Attila előtt.

Az ünnepélyes szalagátvágás után – Dankó Béla, Fazekas Sándor, Babák Mihály és Tirják László végezték e nemes feladatot – házigazdák és vendégeik együtt járták be a minden részletében lenyűgöző állatparkot.