Hírforgó, Képgaléria, Média

Gödöllői Nap a Szarvasi Vízi Színházban

Rögtönzött kézműves játszótér a parkolóban és a tűző nap ellen a nézőtér kis darabjára telepített sátor, hangoló zenekar, sok száz apróság, szülők, nagyszülők, gödöllői kirándulók és helybéli családok jöttek szép számmal szombat délután fél háromra a hatalmas hőség ellenére a Vízi Színházba.


Itt Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere és Seregi Zoltán, a Magyar Teátrum Kft. ügyvezető igazgatója – úgy is, mint a Békéscsabai Jókai Színház igazgatóhelyettese – nyitották meg a “Gödöllői Nap Szarvason” című estig tartó rendezvényfolyamot.

Köszöntőjében mindkét polgármester utalt a több évtizedes baráti kapcsolatra, méltatva a két város páratlan kulturális értékeit. Ezen értékeket a szervezők a bejáratnál színes turisztikai brosúrák özönével is érzékeltették, a vendég Gödöllő ottani látnivalóit felvonultatva. Seregi Zoltán a programot ismertette.

Majd a legkisebbek legnagyobb örömére a Garabonciás Színtársulat bemutatta “A három rabló” című mesejátékot, amin természetesen az idősebb vendégek is nosztalgiázhattak. Annál is inkább, mert a három jószívű rabló történetét Darvas Ferenc eredeti zenéjével – élő zenekari kísérettel – játszották. Évtizedekkel ezelőtt nem egy korosztály úgy nőtt fel, hogy a Kossuth Rádió karácsonyi műsora elképzelhetetlen volt a Diótörő, a színészlegenda Pálos György mesemondása, a Csimbum Cirkusz és a most látott “A három rabló” mesejáték nélkül. Így nagyszülők, anyukák, apukák és gyermekeik kiválóan szórakozhattak e kedves történet láttán.

Ezután a Gödöllői Nap kézműves foglalkozásokkal, Gödöllő-totóval, táncszínházi produkciókkal folytatódott. A Club Színház a Svejket tűzte a nap folyamán műsorára. Estefelé volt egy röpke operett- és musicalválogatás, majd a nap megkoronázásaképpen a múlt év őszén nagy sikert aratott Horgas Eszter fuvolaművész és a Talamba ütőegyüttes koncertje következett.