Hírforgó

Edda mámorban tombolt a közönség

Szűnni nem akaró tapsvihar az állva, csápolva és énekelve ujjongó nagyérdemű részéről. Ez jellemezte leginkább vasárnap éjféltájban a Vízi Színházban uralkodó állapotokat.


edda_musical_2014A Gömöry Zsolt-Pataky Attila szerzőpáros nevével fémjelzett Edda-musical, “A kör” fergeteges táncforgataga és a felzengő Edda-dalok váltották ki ezt a felfokozott érzelmi állapotot a pót-pótszékes, teltházas produkció láttán-hallatán. A Colon Art Kft. és a szigetszentmiklósi Sziget Színház közös produkciójaként hirdette az előadást a műsorújság.

Mindehhez a nagyérdemű kapott még egy kis tartalmi lózungot is: “A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja, amit keres: az igaz szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem “rosszak” is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben?”.

Nos, úgy-ahogy fogyasztható mese lévén a győzelem megtörtént. A dalok pedig pörögtek, zengtek, zúgtak és szárnyaltak egymásutánban, így jutott el mindenki az éjfélközeli befejezéshez. Igaz, az első felvonás vége előtt volt az embernek olyan érzése, hogy a sztori akár be is fejeződhetne. Ám a szünet és a parádés koreográfiák közben a közönségre zúdított slágerek túlvittek gyorsan ezen a viszonylagos holtponton.

Így minden egykori és örökös Edda-rajongó kedvére ünnepelhetett. A librettó dicséretére – nem utolsósorban a hatásos koreográfiák és a látvány összereje is segített ebben – a közönség nem egy sima Edda-sztorit kapott. Inkább a világ bármely részén játszható ungarise felfogásban amerikanizált történetet.

Így a Pintér Tibor neve köré felfűzött csapat kedvére játszhatott. A Kör sikerszériája Szarvason a fieszta szintjén folytatódhatott. Abszolút nyári színházba illő stílben és módon.