Hírforgó

Megjelent a Városunk Szarvas olvasókönyv

Olvasókönyv kicsiknek és nagyoknak.


varosunk_szarvas_boritoMár ez az alcím is azt sugallja, hogy a napokban az egyik gyomai nyomdából – nem tudjuk, melyikből, mert ez a szakmai alapadat sajnos kimaradt a mű impresszumából – kikerült 320 oldalas könyv a szarvasi családok könyvespolcára kívánkozik. Ezt erősíti Babák Mihály polgármester “Kedves Diákok!” kezdetű beköszöntője, valamint dr. Melis János “Kedves Olvasó!” című zárszava. Utóbbiból idézünk egy mondatot:

Azt kívánom, hogy minden útra kelő szarvasi ember bőröndjében legyen ott ez az Olvasókönyv.

Immár két esztendeje is lehet, hogy e mű tervezője és felelős szerkesztője, dr. Kutas Ferenc letett egy Tatáról importált ötletet Babák Mihály polgármester asztalára. Mind ő, mind a Képviselő-testület vevő volt az ötletre és hamarosan felállt a kötet Szerkesztőbizottsága. Dr. Kutas Ferenc mellett a városvezetés részéről ide felkérést kapott Boross Árpád Bence, Földesi Zoltán, Pécsváradi Antal és Szenes János. A jeles grémium végül írd és mondd negyvenegy szerző írásait és képeit kombinálta össze jórészt dr. Kutas Ferenc elképzeléseire hagyatkozva.

Elegendő elmondanunk a fő fejezetcímeket: A város, ahol élünk, Fejezetek elődeink életéből, Nagyközségből kisváros, Szarvas az ezredfordulón, Az ismeretlen város – hogy felkeltsük az Olvasók szíves érdeklődését.

Ki-ki érdeklődésének megfelelően talál benne jó néhány népszerűsítő írást Szarvas rég- és közelmúltjából, kulturális, gazdasági vagy éppen sportéletéből. Olvashat benne épített és szellemi örökségünkről és természeti értékeinkről. A vélhetően minden felnövekvő szarvasi gyermek kezébe és polcára eljutó könyvet a továbbiakban sorozat formájában fejezetenként fogjuk bemutatni.

Az Olvasókönyv bemutatójának időpontját a későbbiekben közzétesszük. A színes és fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrált kötetről érdeklődjenek a Városi Könyvtárban illetve a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.