Sziréna

Az egyik elterelte a figyelmét, a másik meglopta

Vádemelést javasol a Szarvasi Rendőrkapitányság két férfi ellen, akik meglopták az ismerősüket egy szórakozó helyen.


Egy férfi tett bejelentést a rendőrség segélyhívó számán 2014. július 13-án hajnal 1 óra előtt néhány perccel, mert Szarvas külterületén egy csárdában ellopták az értékeit. A járőrök a helyszínre vonultak és megállapították, hogy a sértett július 12-én 20 óra és a bejelentése között egy székre téve őrizetlenül hagyta az övtáskáját a benne lévő irataival, bankkártyáival, pénzével és a táblagépével együtt, amelyet ismeretlen elkövető ellopott. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. Meghallgatták a szórakozó helyen lévő személyeket, akik közül ketten is elmondták, hogy láttak egy férfit a szóban forgó fekete övtáskával elmenni. Az egyikőjük arra is emlékezett, hogy amikor ez a személy megérkezett, még nem volt nála ilyesmi.

A nyomozók két napon belül megállapították a férfi adatait, akit előállítottak és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. T. András 37 éves helyi lakos a vallomásában elmondta, hogy egy ismerősével ketten tervelték ki a lopást. Amíg a társa beszélgetéssel foglalta le közös ismerősük figyelmét, ezt kihasználva elemelte a táskát, majd a csárdából távozott. Kint osztoztak Cs. Zoltánnal az értékeken, majd a haza úton eldobálta az iratokat és a táskát, a táblagépet pedig elrejtette egy bokor alá. A bűncselekmény másnapján egy környékbeli lakos tett bejelentést, hogy megtalálta a táskát, a bankkártyákkal és az iratokkal. A rendőrök a gyanúsítottól lefoglalták az elrejtett táblagépet, így minden értékét visszakapott a tulajdonosa. Később Cs. Zoltán 33 éves szarvasi férfit is előállították és őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Szarvasi Rendőrkapitányság 2014. augusztus 13-án befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat a gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségnek.