Hírforgó, Képgaléria, Média

Rendhagyó arborétumi projektzáró

Egy Futurobi és gyermekpajtásai kalandjait megelevenítő virtuális és élő szereplőkkel játszott modern mesemusical is színesítette szombat délután az aktuális arborétumi projektzárót.


A Budapesti Corvinus Egyetem Szarvasi Arborétum – érthető módon a speciális színpadi fénytechnika miatt – ezúttal nem a természet lágy ölén értékelte az “Újszerű módszerekkel a zöld jövőért” EOP 6.1.0/C/11-2012-022 projektjét.

A Fodor Mariann által moderált délután elején dr. Hanyecz Katalin igazgató, a projekt szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket.

– Utódaink számára is adjunk valamint – fogalmazott egyebek között a zöldbarát jövő, a természet és a föld megóvása kapcsán az igazgató asszony. Mint hangsúlyozta, Magyarország sok gyönyörű kerttel és arborétumi értékkel bír. Ezen értékek megismerésébe vontak be 20 helyszínen mintegy 3200 főt az idei Föld Napja óta tartó kampány során. A résztvevő családok az adott helyszínen szellemi és ügyességi vetélkedőkön is összemérhették erejüket.

Besenczy Zoltán alpolgármester Babák Mihály polgármester üdvözletét átadva – a polgármester ezidőtájt a Nemzeti Vágta szarvasi érdekeltsége kapcsán Budapesten képviselte városunkat – köszöntötte a vendégeket, gratulált a dr. Hanyecz Katalin által vezérelt szakmai stáb sikereihez. Végül minden vidékről érkezett családot arra invitált, hogy tekintse meg a megújult belváros szépségeit.

A projekt arborétumi rendezvényeit Szabó Balázs foglalta össze a Respect Consulting részéről. Háromszáz sikeres program, nyolcvan rendezvény jellemezte egyebek közt a sorozatot.

Endresz István, a Tonuzaba Entertainment képviseletében bemutatta a projekt népszerű honlapját és környezetvédő, városépítő online játékát.

Saliga Enikő a Wolf Kommunikáció részéről pedig eredményes sajtókampányról tudott beszámolni. Mint elmondta, kampányuk során írd és mondd 80 millió (!) alkalommal jelentek meg a világhálón, közösségi oldalukon, írott és elektronikus médiában.

Az interaktív gyerekmusical – kedves gyermekközpontú didaktikai mese a Föld és az egészséges élet megmentéséről – előadás után következett az országos családi vetélkedés díjainak átadása. A díjakat az Arborétum nyugalmazott és hallatlan köztiszteletnek és közszeretetnek örvendő igazgatója, dr. Sipos András adta át dr. Hanyecz Katalin társaságában. Az országos elsőséget a Dörfler család vívta ki. Értékes ajándékok: kalandparki belépők, trambulin várták a győzteseket csakúgy, mint a többi dobogós csapatot és különdíjat iskolai osztályokat.