Hírforgó, Képgaléria, Média

Újra nálunk a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Katona Csaba – a Szentegyháza-Szarvas testvérvárosi kapcsolatok meghatározó egyénisége – szervezésében péntek délután újra nálunk hangversenyezett a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.


A 32 éves múltra visszatekintő európai hírű együttes útban Izsákra az egyes fogathajtók világbajnokságára megállt Szarvason és Haáz Sándor vezérletével a Cervinus Teátrum színháztermében lépett a nagyérdemű elé. Mint fellépéseik során és szarvasi vendégjátékaik alkalmából mindig, ezúttal is egy hallatlanul gazdag merítésű, több nemzet dalaiból összeállított anyaggal.

A szarvasi koncertre túlnyomórészt helyi általános iskolák diáksága kapott meghívást, de szép számmal érkeztek felnőtt rajongók is. Különösen a testvérvárosi kapcsolataink elmélyítésében élenjárók igyekeztek jelen lenni. Így a közönség soraiban másokkal együtt feltűnt dr. Demeter László, a város korábbi polgármestere, dr. Melis János jegyző, Mihaleczné Kovács Mária, a “Szarvasért” Alapítvány korábbi elnöke, Gombárné Batta Mária, a Szarvasi Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke, Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadó, Závoda Ferenc, a Békés Megyei Közgyűlés tagja, Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. vezérigazgatója is.

A Gyermekfilharmónia egyebek közt amerikai, orosz, francia, osztrák dallamokkal és székely-magyar indulókkal, népdalokkal és feldolgozásokkal kedveskedett a szarvasi közönségnek. A hangverseny hagyományosan Bach Parasztkantáta-részletével kezdődött és a Gábor Áron rézágyújával zárult. Különleges köszöntésképpen pedig régi támogatójuk, Erdélyi István Gallicoop elnök-vezérigazgató tiszteletére a Szózatot is elénekelték.

A hálás közönség – élő szarvasi hagyományképpen – akár nyaranta a Szarvasi Vízi Színházban a legelsodróbb lendületű előadások láttán és hallatán – helyéről felállva, véget nem érő tapsviharban köszönte meg a szívet-lelket melengető, gyönyörűséges zenei élményt.