Hírforgó, Képgaléria, Média

Most érik…

„Mikor Noé Apánk Isten parancsára a vízözön elől futott a bárkába, minden állatfajtából, növényből egyet vitt, hogy ne nélkülözzön a vész után semmit. Azért legbölcsebben mégis csak azt tette, hogy a szőlőtőkét ki nem felejtette…”


… – hangzott a Gyakorlós legények szava péntek és szombat délelőtt Szarvas utcáin, amikor is iskolánk harmadik osztályos tanulói szüreti műsorral örvendeztették meg a város apraját-nagyját.

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde immár negyedik alkalommal rendezte meg 2014. szeptember 26-án és 27-én „Mustoló” elnevezésű sport-délutánját és családbarát napját, melyen a szőlőé a főszerep.

Pénteken délután megtelt a Gyakorló udvara melegítőbe öltözött tanulóinkkal és kezdetét vette a program. Ebben az évben futóversenyt szerveztünk diákjaink számára Antal Béla Futó Nagykövet, első osztályos gyermekünk édesapja védnöksége alatt. A versenybe a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói is bekapcsolódtak, elfogadva meghívásunkat.

Az új burkolatot kapott Kossuth utcán 1,1 km táv teljesítése volt a cél. A Gyakorló udvarára beérkezett diákseregnek almával, majd az eredményhirdetést megelőzően tombolasorsolással kedveskedtünk, ahol a szerencsésebbek apró játékokat, sportszereket nyerhettek. Korcsoportonként, nemenként oklevél-díjazásban részesültek a leggyorsabbak. Összesítésben a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói gyűjtöttek több pontot, így a Mustoló kupához idén nekik gratulálhattunk.

Szombaton vidám, napsütéses reggel köszöntött ránk. Tíz órakor kezdetét vette szüreti felvonulásunk. Tanulóink és óvodásaink lovaskocsikon vették nyakukba a várost, hogy tréfás csujogatókkal, szüreti dalokkal és egy kis műsorral szórakoztassák Szarvas város lakóit.

„Aranyfakanál” főzőversenyünk keretén belül zsűri választotta ki a nap legjobb szakácsait. Ebben az évben a három legízletesebb ételt a szamóca-, a cseresznye csoport és a negyedik osztály készítette el.

A főzőtudományuk mellett a kreativitásukat is megcsillanthatták a csapatok óriásbáb-készítő versenyünkön. Immár tizenegy közösségünk tagjai egy-egy játékos megmunkálásával kiállította minden idők legötletesebb, legmókásabb megjelenésű focicsapatát.

A zsűri tetszését a búzavirág csoport, a második-, és az első osztály focistája nyerte el leginkább.

A programok sorát gazdagította, hogy a gyermekek apraja-nagyja kipróbálhatta a mustkészítést, melynek fortélyait felkészült, vállalkozó szellemű apukák vezetésével ismerhették meg.

Jó érzéssel tölt el minket, hogy rendezvényünk ideje alatt idén is önfeledt játék, baráti beszélgetések és versengések, jó hangulatú ebédek és sok-sok élmény otthonává lett intézményünk udvara.

Mert a Gyakorlóban nem csak gyereknek lenni jó…

M-né Czékus Anikó – Bajomi Éva

A Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda köszönetet mond a Városi Rendőrkapitányságnak, a város Polgárőrségének, közterület felügyeletének, a Polgármesteri Hivatalnak segítőkészségükért, szolgálatukért.