Hírforgó, Képgaléria, Média

Műsoros köszöntés a Szociális Centrum lakóinak

Gyönyörű vidám nyári időjárással köszönt október első napja a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum – lánykori nevén Szociális Otthon – lakóira.


Idősek Világnapja lévén ilyenkor szokták a Centrum dolgozói köszönteni a Rákóczi utca végén lakó szépkorú ellátottakat. Ezúttal is így történt. Délután háromkor a Szociális Centrum nézőtérré alakult ebédlőjében az itt lakó idősek fogadták a köszöntéseket. Dávid Zoltán igazgató adta át Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott és Dankó Béla országgyűlési képviselő üdvözletét, majd Márai Sándor embersége gondolatait is idézve köszöntötte az idős ápoltakat. Külön virágcsokor került a Centrum két legidősebb lakója, dr. Szakács Györgyné és Csevicze István kezébe.

Az igazgató köszöntő szavai előtt még Sári Imre szavalatával köszöntötte bentlakó társait. Dávid Zoltán köszöntője után gyors egymásutánban peregtek az események. A fáradt öreg kezekről verselt társainak Adamik Istvánné Kati néni. A Chován Kálmán Művészeti Alapiskola mini tánccsoportja tánccsokorral kedveskedett, s a felköszöntött idősek és ápoltjaik jót derülhettek az “Intézményi Hófehérke” kacagtató jelenetén. Jobbnál jobb slágerekkel léptek színre a Székely Szakképző Iskola tehetségei. Végül a Centrum hagyományai jegyében a csinos és bájos ápolói hölgykoszorú táncolt végig egy Gloria Gaynor világslágert. Némi pihenő után az idősek világnapi köszöntés egy operett-összeállítással folytatódott.

A kellemes délutánt a házigazdákkal együtt megtisztelte jelenlétével Gaál Roland járási hivatalvezető, valamint a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum nagyszénási és magyarbánhegyesi tagintézményének vezetői is.