Hírforgó

Segíteni mindig jó!

2014. október 2-án a Székely Szakképző Iskola 9. osztályos pincér tanulói részt vettek a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum nagyszénási telephelyén a minden évben megrendezésre kerülő Idősek világnapja rendezvényen, mely az alkalomból adódóan az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól.


A tisztelet magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

A nyugdíjasházban nagyon sokan gyűltek össze azért, hogy megünnepeljék ezt a jeles alkalmat. Az otthon egy olyan hely, ahol a munka világából kilépők a családi kapcsolatok mellett másfajta kapcsolatot is ápolnak, mivel a testi-lelki egészség megőrzésében a klubnak, közösségnek nagy szerepe van.

Tanulóink az itt elhelyezett idős emberek és dolgozóik tiszteletére megrendezett háromfogásos ebéd felszolgálásában segédkezett. A diákok több mint 80 fő kiszolgálását gördülékenyen végezték. Aktívan részt vettek az előkészület és vendégfogadás, az étel-ital kiszolgálás, valamint az étkezés záró mozzanatainak tökéletes végrehajtásában.

A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a gyerekek ízelítőt nyerjenek az általuk választott szakma rejtelmeiből, köszönjük, hogy részt vehettünk rajta.

Reméljük, hogy még sok ilyen összejövetelen megjelenhetünk!

Borbély Tünde szakoktató