Hírforgó, Média

Sikeresen pályázott a mezőtúri Csecsemő- és Gyermekosztály

A K&H Gyógyvarázs programjának köszönhetően újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztálya.


A K&H Csoport immár egy évtizede kiemelt figyelemmel kezeli a gyermekegészségügyet, a K&H Gyógyvarázs program az elmúlt 11 évben 286 kórház és mentőszolgálat munkáját támogatta műszerekkel és berendezésekkel.

A Mezőtúri Kórház 2014. november 11-én sajtónyilvánosság előtt ünnepélyes keretek között jelentette be a nyertes pályázatot.

Dr. Antal Ferenc a Csecsemő- és Gyermekosztály főorvosa mutatta be a 2,5 millió forint értékben, újonnan érkezett eszközöket. Az eseményen részt vett Batta Attila Viktor alpolgármester, Király Imréné a Mezőtúri K&H Bank fiók igazgatója, Dr. Csellár Zsuzsanna a Mezőtúri Városi Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, Dr. Gál Károly a Belgyógyászati osztály főorvosa, Dr. Ádám István a szülészeti- és nőgyógyászati osztály főorvosa.

Király Imréné a Pont Televíziónak elmondta, hogy immár második alkalommal nyert a Mezőtúri Csecsemő- és Gyermekosztály. A pályázaton belül egészségügyi eszközökre lehet pályázni, a Gyógyvarázs program életmentő eszközök beszerzésére nyújt lehetőséget.

Dr. Csellár Zsuzsanna elmondta, hogy ezelőtt négy évvel is nagy segítséget jelentett a K&H Bank által kiírt és elnyert pályázat, amely idén nagy örömre megismétlődött. Olyan műszerek kerültek beszerzésre, amelyek az ellátás biztonságát és színvonalát erősítik. Beszerzésre került egy vénakereső, tejcukor érzékenységet kimutató vizsgálati műszer, infúziós pumpa és újraélesztő készülék, valamint egy több dimenziós vérnyomásmérő.

Dr. Antal Ferenc főorvos kiemelte, hogy a gyermekellátás egy folyamatos készenlét, így ezek a berendezések sorsdöntőek lehetnek. Még mindig vannak olyan eszközök, amelyek cserére szorulnak, így folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket a korszerűsítéssel kapcsolatban is.