Labdarúgás, Sportsarok

Négyszer lengett a gyomai háló

Papírforma mérkőzésre indult az elmúlt hétvégén a Szarvasi FC Gyomaendrődre.


Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC 0-4 (0-0), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2014. november 22.,.szombat 13.00, Gyomaendrőd, 150 néző. Vezette: Benyovszki Z.

Szarvasi FC: Kiri, Filyó, Zima, Szappanos, Moldván, Furár, Kovács, Szikora, Bogdán G., Darida, Zsíros. Csere: Bogdán P., Stanley, Klimaj, Pajkó.

Az első félidő adok-kapok próbálkozásokkal telt el, talán a szarvasiak egy kicsivel többet birtokolták a labdát.

A második félidő már több izgalmat tartogatott. Már az 51. percben Zsíros megszerezte a vendégek első gólját. Gyomaendrődi kapushiba folytán a 62. percben Szappanosnak sikerült üres kapuba irányítani a labdát. A gyomaiak lelkesedése itt már jócskán alább hagyott, tetézte ezt Szikora 67. percben lőtt gólja. Amolyan „három a magyar igazság, negyedik a ráadás” alapon Moldván tette fel az i-re a pontot a meccs 78. percében szerzett góljával. A szomszéd vendéglátók próbálták menteni a menthetőt, de sportszerű játékuk ellenére becsületgólt már nem sikerült szerezniük.

Szarvasról jól játszott: Bogdán G., Szappanos és Szikora.

Nyilatkozatok:

Mazán Zoltán, Gyomaendrődi FC:

– Az első félidei játék alapján nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége. Megvoltak a helyzeteink, de kimaradtak és a mi bakijainkat az ellenfél egyből gólra váltotta.

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– A második félidei jó helyzetkihasználásunknak köszönhetjük a győzelmünket. A hazai csapat játéka alapján nem ezt a helyezést érdemli.

A következő hétvégén vendégként a Füzesgyarmatot fogadja a Szarvasi FC.