Hírforgó, Média

Advent első vasárnapján…

… újra kigyúltak az ünnepi fények Szarvason is. Fél négytől a Zenepavilonban a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium énekkara énekelt karácsonyi dalokat dr. Lengyelné Tarnai Tünde vezényletével.


Őket a Városi Fúvószenekar röpke koncertje követte az elmaradhatatlan “Dicsőség, dicsőség égben az Istennek…” ének fúvós változatával. Majd kigyúltak a Zenepavilon körül, a Szabadság úton, Fő téren a fényfüzérek és a szép számú megjelent szarvasi család részvételével a Szent Klára-templom előtt Dósa Zsuzsa színművész válogatott kedvenc karácsonyi verseiből. Babák Mihály polgármester a Képviselő-testület nevében is szép készülődést kívánt minden szarvasinak, emlékeztetve arra, hogy két hét múlva már a betlehemi láng is itt fog lobogni Szarvason. Ünnepi szolgálatot végzett Cairns-Lengyel Henriett nagytiszteletű asszony, az evangélikus Újtemplom lelkésze, több szempontból megvilágítva adventnek mint várakozásnak lényegét. A gyertyagyújtást advent koszorúján nagytiszteletű asszony végezte Babák Mihály polgármesterrel. A Cervinus Teátrum által szervezett ünnepség végén Gombár Hajnalka, az est háziasszonya még bejelentette a Mikulás pénteki érkezését, s mindenkit a Holle anyó aznap esti előadására invitált.

A második adventi gyertya gyújtása december 7-én, vasárnap történik, amit a Városi Kamarazenekar koncertje követ a Cervinus Teátrum Színháztermében.