Hírforgó, Képgaléria, Média

Lakossági fórum az Almafa utca és a Petőfi utca fejlesztési elképzeléseiről

Szép számú érintett ott lakó és érdeklődő polgár jelent meg kedd kora este a Polgármesteri Hivatal kis körtermében rendezett lakossági fórumon.


Szarvas város vezetését ez alkalomból az Almafa utcai és Petőfi utcai fejlesztési elképzelésekről alkotott civil vélemények érdekelték. A fórumon – amelyet Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál alpolgármester részvételével tartottak – először az Almafa úti tervezett kerékpárút kiépítésére került napirendre. Mivel korábban a Városszépítők és mások ésszerű javaslatára elvetették a Történelmi Emlékutat megjelenítő “betlehemi gát” koronáján, a Szarvasi Történelmi Emlékút szellemiségéhez és kultúrtörténeti méltóságához nem illő kerékpárút felépítését, most két variáció került napvilágra. Nevezetesen, hogy a gát Újtelep-Körös utca felőli “külső oldalán”, vagy a Mangol felőli belső oldalon épüljön ki majdan a kerékpárút. Ez utóbbi jót tehet a kertvégek egyikében-másikában lévő széjjelség felszámolásának is. Mindamellett része lehet a Mangol további komfortizálásának is. Végül a megkérdezettek többsége erre a változatra voksolt. Így ezzel a tervváltozattal várják az aktuális pályázatok kiírását. A terveket Megyeriné Huber Edit ismertette.

A továbbiakban a Petőfi utca Vízi Színházig terjedő szakaszának díszburkolása került napirendre. Optimális esetben akár már a jövő nyári vízi színházi évadot a “Petőfi utca új ruhájában” köszöntheti a nagyérdemű közönség, a Szarvasra látogató itt nyaraló turisták ezreit is beleértve.