Hírforgó, Képgaléria, Média

Betlehem lángjáról gyúlt a negyedik gyertya

Saját egyéni és közösségi hagyományai mentén, a negyedik advent vasárnapon Závoda Ferenc, a Békés Megyei Közgyűlés tagja Gödöllőről meghozta a Betlehemi lángot Szarvasra.


Már fél négytől gyűlt a minden eddiginél nagyobb tömeg a Zenepavilonnál. Nem véletlen, hiszen a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara Gyakorló Általános Iskolája és Óvodája Énekkara és színjátszó csoportja gyönyörűséges betlehemi játékot és dalcsokrot mutattak be.

Négy órakor a Szent Klára templom előtt már százak hallgatták meg Dósa Zsuzsa szavalatát. A Domján Edit-díjas színművész Tompa Mihály Karácsony c. versét mondta el. Szépséges karácsonyi dalcsokrot énekelt a Szabados-házaspár közreműködésével a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola kórusa.

Ünnepi gondolatait ez alkalmon Seidl Ambrus plébános mondta el. A kórus énekhangjai alatt a Závoda Ferenc szállította Betlehemi láng az adventi koszorúval bekerült a templom előterébe. Ott adta át Babák Mihály polgármester Balogh József szabadkígyósi és dr. Görgényi Ernő gyulai polgármesternek, majd a szarvasi családok százainak.

Végezetül Babák Mihály polgármester a megjelent családokat a Zenepavilonnál megterített fehér asztalhoz invitálta egy kis közös falatozásra az őzpörköltből. Ezt a finom specialitást a Táncsics Vadásztársaság, a Szántosi Antal vezette Biohungaricum Kft., a Turul Kisvendéglő, Nagy Ferenc és a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. felajánlásai és összefogása lévén tudták kínálni.

A karácsonyi jókívánságokat még a gyertyagyújtást megelőzően a vadonatúj szarvasi képeslapok ajándékozásával tetézte meg Szarvas Város Önkormányzata nevében Babák Mihály polgármester, Kiss Attila képviselő, Seidl Ambrus plébános, valamint jeles sorok írója.

Minden jel szerint a szeretet fényei ezen a délutánon a szívekben is kigyúltak.