Sziréna

Az év emberei lehetnek

A megyei napilap és beol.hu hírportál ismét keresi az év emberét. A tavalyi esztendőben ötvenegy alkalommal mutattak be térségünkben élő, munkálkodó, alkotó embereket, akik teljesítményükkel, életművükkel gyarapították Békés megye értékeit. Ők voltak a hét emberei, közülük választják meg az év emberét. Idén a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kötelékében szolgálatot teljesítő Haskó György és Fekete László […]


A megyei napilap és beol.hu hírportál ismét keresi az év emberét. A tavalyi esztendőben ötvenegy alkalommal mutattak be térségünkben élő, munkálkodó, alkotó embereket, akik teljesítményükkel, életművükkel gyarapították Békés megye értékeit. Ők voltak a hét emberei, közülük választják meg az év emberét. Idén a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kötelékében szolgálatot teljesítő Haskó György és Fekete László tűzoltó alezredesekre is lehet voksolni.

Haskó György tűzoltó alezredest tavaly februárban választotta a hét emberévé a Békés Megyei Hírlap. A katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője nem sokkal azelőtt vette át az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól az Év Tisztje elismerést polgári védelmi kategóriában. Az alezredes több hazai és nemzetközi gyakorlat szervezésében és végrehajtásában részt vett, számos hazai természeti katasztrófa felszámolásában működött közre. Jelentős tapasztalatokat szerzett az ár- és belvíz elleni védekezés, továbbá helyreállítás és újjáépítés területén is.

Májusban az újságírók Fekete László tűzoltó alezredest kérdezték szakmai pályafutásáról. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka tavaly az év tűzoltója elismerést vehette át Tóth Tibor mk. tűzoltó ezredestől, megyei igazgatótól. Fekete László elmondta, már gyerekkorában is vonzották a kéklámpás autók, a mentőszolgálatnál is dolgozott. Jelenlegi beosztásában 2000 októberétől teljesít szolgálatot, társai és elöljárói megbecsülését bajtársiasságával, példamutató magatartásával vívta ki.

Szavazni január 22-ig lehet a jelölt hírlapból kivágott képének beküldésével, illetve néhány kattintással a beol.hu híportálon, vagy a facebook-on keresztül.