Képgaléria, Média, Sziréna

Többször raboltak

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy háromtagú banda ellen.


A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a rendelkezésre álló adatok alapján 2013. november 18-án éjfél körüli időben Cserkeszőlő belterületén egy külföldi állampolgárt raboltak ki. A sértett egy italboltban tartózkodott, majd távozását követően a személygépkocsijához ment, ahol két ismeretlen személy megtámadta, késsel fenyegette és bántalmazta. A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, a támadók a pénztárcáját, valamint a jármű indítókulcsát elvették tőle és saját gépkocsijukkal távoztak a helyszínről.

Az egyenruhások az ügyben nagy erőkkel kezdték meg a jogsértők felkutatását. Az alapos nyomozati munka eredményeként a kunszentmártoni rendőrök azonosították és 2014. szeptember 25-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit. A nyomozók a 27 éves E. Zoltán csongrádi, a 32 éves T. István Zsolt és a 32 éves T. Richárd István kunszentmártoni lakosokat gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az egyenruhások megállapították, hogy a csoport tagjai 2014. január 22-én a késő esti órákban Kunszentmárton belterületén egy másik rablást is elkövettek. Akkor egy idős, egyedül élő hölgyhöz becsengettek, majd az ajtót nyitó sértettet földre nyomták, a házat átkutatták és készpénzzel távoztak. A férfiak a bűncselekmények elkövetését beismerték.

A terheltek ellen indított nyomozást a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság 2015. január 7-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kunszentmártoni Járási Ügyészség részére megküldte.