Hírforgó, Képgaléria, Média

Köszöntötték a város nagyadózóit

A Gallicoop Zrt., a Pioneer Hi-Bred és a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. vezeti 2014-ben is Szarvas város nagyadózói rangsorát.


A legerősebb tíz cégen belül jegyzik továbbá a Tesco Globalt, az Oryza Kft.-t, a Geomarkot, a Swietelsky Magyarország Kft.-t, az Alföldi Hús Zrt.-t, az Eon-t, az Integrál Építő Zrt.-t, valamint a Worktrans Kft.-t.

A három legerősebb cég vezetése – élén a zászlóshajót, Gallicoopot jegyző Erdélyi István elnök-vezérigazgatóval – ajándékcsomagot és diplomát, a legerősebb tíz cég diplomát, valamint az ötven legerősebb mezőnyét jelentő cégek vezetése oklevelet vehetett át csütörtök este a Városháza tanácstermében tiszteletükre rendezett évzáró-évköszöntő fogadáson Babák Mihály polgármestertől és dr. Melis János jegyzőtől. Mint a kedves invitáló levélből kitűnik, Szarvas város vezetése eddigiekben is számíthatott s a jövőben is számíthat mindazon szervezetek, gazdasági szervezetek munkájára, amelyek városunk területén, annak fejlődése érdekében fejtik ki tevékenységüket. A meghívottak tiszteletére ott volt Hodálik Pál alpolgármester, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, a Képviselő-testület tagjai, a Polgármesteri Hivatal számos vezetője, a Járási Hivatal vezetése élén Gaál Roland hivatalvezetővel, az önkormányzati intézmények és partnerintézmények, szervezetek vezetői is.

A hagyományosan elegáns újévi fogadás nyitányaként Gombár Hajnalka – moderátori minőségében – felolvasta a város legújabb díszpolgára, Domokos László ÁSZ elnök meleg hangú üdvözlő levelét, amelyben volt országgyűlési képviselőnk gratulált a város múlt évi sikereihez és minden jót kívánt az új esztendőre.

Babák Mihály polgármester mind a Képviselő-testület, mind Dankó Béla országgyűlési képviselő nevében köszöntötte a jelenlévőket, majd frappáns és kézenfekvő áttekintést adott Szarvas 2014-es adózói állapotáról. Mint elmondta, a múlt évben mintegy 1700 iparűzői adóalanyt jegyzett a város – közülük 672 mentesítve – s a befizetett iparűzési adó elérte a 620 millió forintot. 964-es 1 millió alatt, 77-en 1-5 millióig, 11-en 5-10 millió között, négyen 10 és 100 millió között, egy cég pedig 100 millió forint felett fizetett iparűzési adót Szarvas kasszájába.

A továbbiakban Babák Mihály összefoglalta a városfejlesztés legfontosabb eredményeit és szólt az ezévi elképzelésekről. Mint mondandójából kitűnt, Szarvason 2015-ben is folytatni kívánják az előző évek eredményes pályázati és városfejlesztési stratégiáját.

A díszoklevelek, diplomák és ajándékok átadása után az est a Turul ízeiből válogatott fehér asztal melletti kínálással és baráti beszélgetésekkel folytatódott. A prominens meghívottak sorában itt volt Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, aki Bődi Jánossal, az Integrál elnök-vezérigazgatójával és Babák Mihály polgármesterrel cserélt eszmét, egyebek közt a Vízi Színház nézőterének várhatóan ezévi komfortosításáról.

Az újévi fogadás egésze megjelenítette a helyi összefogások gazdag palettáját és további lehetőségeit.