Felhívások, Közlöny

Pályázati felhívás

Szarvas Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő szarvasi belterületi 5450., 5451., és az 5493, hrsz-ú építési telkek külön-külön történő értékesítésére.


Pályázatkiíró szerv neve, székhelye: Szarvas Város Önkormányzata, 5540-Szarvas, Szabadság u. 25-27., tel.: 06/66/311-122/120

Pályázat célja: Fiatalok otthonteremtésének elősegítése építési telkek értékesítésével.

A pályázók alanyi köre: A pályázóknak házastársaknak, vagy regisztrált élettársaknak kell lenniük, a pályázók egyik tagja legalább 40 év alatti legyen, továbbá nem rendelkezhetnek lakóingatlan és építési telek tulajdonnal.

Az értékesítésre kijelölt ingatlanok alapadatai:

1. Hrsz.: szarvasi belterületi 5450. Területe: 538 m2. Művelési ág: beépítetlen terület. Közmű ellátottság: Az ingatlan teljes közmű ellátása biztosítható, valamennyi közmű a telek előtt a közterületen.

2. Hrsz.: szarvasi belterületi 5451. Területe: 538 m2. Művelési ág: beépítetlen terület. Közmű ellátottság: Az ingatlan teljes közmű ellátása biztosítható, valamennyi közmű a telek előtt a közterületen.

3. Hrsz.: szarvasi belterületi 5493.  Területe: 596 m2. Művelési ág: beépítetlen terület. Közmű ellátottság: Az ingatlan teljes közmű ellátása biztosítható, valamennyi közmű a telek előtt a közterületen.

A fenti ingatlanok építésügyi besorolása: A Helyi Építési Szabályzatrólszóló 19/2006. (V.19.) rendelet alapján „Lke 5.0.3.0.4.3.” jelű építési övezetbe került besorolásra. Kertvárosias alacsony beépítésű lakóövezet.

Beépíthetőség: Max. beépíthetőség 30%, Min. zöldterületi fedettség 55%, Max. építménymagasság: max. 4,5 -5,5 m.

Az ingatlanok minimum vételára (kikiáltási ára): 1000, – Ft/m2 + ÁFA, azaz ezer Ft/m2 + ÁFA.

A vételár megfizetésének feltételei:

A pályázat érvényességéhez a pályázónak a telek minimum vételárának 5%-át, bánatpénzként a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt-nél vezetett 10402142-21423475-00000000 számú bankszámlaszámra kell átutalni, a pályázat benyújtását megelőzően. Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződést 60 napon belül nem köti meg, akkor a bánatpénzt elveszíti. A nem nyertes pályázóknak a bánatpénz kamatmentesen 5 munkanapon belül visszajár.

A vételár megfizetésére a pályázat kiíró igény esetén maximum 10 év időtartamra részletfizetési kedvezményt biztosít, a vételár havi egyenlő részletekben történő törlesztésével. Részletfizetési igény esetén szerződéskötéskor legalább a vételár 20%-át köteles megfizetni a vevő.

Beépítési kötelezettség:

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy az adásvételi szerződés megkötését követő négy éven belül a pályázat tárgyát képező ingatlanon lakóházat épít, ennek tényét használatba vételi engedély bemutatásával igazolja. A lakóház megvalósításának biztosítékaként a pályázatot kiíró kiköti a négy évre szóló visszavásárlási jogát, az értékesítési, részletfizetés esetén a visszavásárláskori időpontig teljesített áron.

Elidegenítési tilalom:

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a megvásárolt ingatlant harmadik személy részére a beépítési kötelezettség lejártáig, vagy részletfizetés esetén a lejárat végéig (amennyiben az több mint 4 év) nem idegeníti el.

Az elidegenítési tilalom és a visszavásárlási jog kikötése az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerül.

A pályázat érvényességéhez az ajánlatnak tartalmaznia kell a következőket:

  • a pályázók adatait: pályázó neve,születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma; adószáma, házassági anyakönyvi kivonat másolat, vagy a regisztrált élettársi kapcsolatról igazolás másolata,
  • apályázó által ajánlott vételárat, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál
  • a vételár megfizetésének a pályázó által ajánlott feltételeit (egy összegben, vagy részletfizetés). Részletfizetés esetén meg kell jelölni a vállalt futamidőt és az első vételárrészlet nagyságát. (min. a vételár 20 %-a)
  • a bánatpénz befizetését igazoló bizonylat másolatát,
  • a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a pályázati felhívás feltételit maradéktalanul vállalja, valamint ajánlatát 60 napig fenntartja

A pályázat benyújtásának módja, határideje:

A pályázatokat legkésőbb 2015. március hó 31. napja 10.00 óráig zárt borítékban, „Pályázat építési telek megvásárlására” jelige valamint a „Bontási ülésig felbontani tilos!” feliratok feltüntetésével 1 eredeti példányban Szarvas Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályara (Szarvas, Béke utca 1. 104-es iroda) kell benyújtani.

A zárt boríték semmilyen utalást ne tartalmazzon a pályázó személyére vonatkozóan.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok felbontása az ajánlattételi határidő lejártát követően Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának soron következő ülésén történik, a bizottság a bontást követően javaslatot tesz a Képviselő-testület részére a nyertes pályázó személyére.

A pályázatok elbírálása során első lépésben azok érvényességi vizsgálatra kerül sor.

A pályázatok elbírálásának elsődleges szempontja a vételár nagysága, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál.

Szarvas Város Önkormányzat az ajánlat tartalmát együttesen vizsgálja, döntését pedig a helyi önkormányzati érdekre tekintettel, a számára legkedvezőbb ajánlat elfogadásával hozza meg. Az önkormányzat fenntartja a jogát arra, hogy – akár indoklás nélkül is – a pályáztatást eredménytelennek minősítse.