Hírforgó

Örül a család, üdülést nyert meséjével egy szarvasi diáklány

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014.évi, Nyári élmények című pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára egy szarvasi család is hivatalos volt a napokban a budapesti Duna Palotába. Ott fogadták az alkotó kedvű gyermekeket, pedagógusaikat és a szüleiket.


szekelyes_nyert_2015

Az alapítvány két korosztályban a kategória első három legjobbjának ítélt alkotások beküldőit egy-egy 2015-re szóló családi üdülési lehetőséggel és egyéb értékes ajándékokkal jutalmazta. A díjak mellett különdíjakat is odaítéltek, amelyekkel egyéni táborozási alkalmakat nyertek a legkiválóbb képek, írások készítői.

Egy szarvasi diáklány, Sonkoly Boglárka, a Székely Mihály Szakképző Iskola 9.D osztályos, pedagógia szakos tanulója mese kategóriában ért el második helyezést. Tavaly egyébként élménybeszámolóval lett harmadik helyezett.

Az alapítvány immár harmadszor hirdette meg pályázatát, amelyen az Erzsébet-program keretében táborozó 8-14 és 15-18 éves fiatalok három kategóriában indulhattak egyénileg vagy csoportosan.

A táborban töltött napokat bemutató képzőművészeti alkotással, írásos élménybeszámolóval, valamint mesével indulhattak, amelyet a névadó Szent Erzsébet személye, élettörténete ihletett.