Hírforgó, Képgaléria, Média

Temetik a Csörtét

Utoljára tűzi műsorára a Csörte című darabot a Jókai Színház, március 13-án sor kerül a darab „temetésére.” A darabtemetés egy régi színházi szokás az utolsó utáni előadáson, meglepő fordulatokkal.


Azon nézők számára egyaránt ajánljuk, akik már látták és akik még nem látták a darabot!

A Csörte című előadás a 2012-es bemutató óta folyamatosan repertoáron van, a színészek, a nézők, a produkcióban részt vevő színházi szakemberek rendhagyó formában búcsúznak el az előadástól, mielőtt végleg leveszik a műsorról. Ezen az estén bármi megtörténhet! Furcsaság, odaillő vagy oda nem illő plusz poén, kifacsarás, jelenet „feje tetejére állítás”, ami garantált. Előfordulhat, hogy más drámák hősei suhannak át a színen vagy szokatlan dallamok csendülnek fel. Az alkotók van, amit előre megbeszélnek, de senki sincs biztonságban, bármikor robbanhat az improvizációs bomba. Fontos, hogy jó hangulatú esten búcsúztassuk el a darabot és a nézők is tudják, hogy kivételes, ritka és megismételhetetlen pillanatok, egy darabtemetés szemtanúi.

Brestyánszki Boros Rozália: Csörte

Egy könnyed, szórakoztatónak tűnő előadás mély társadalmi üzenettel: zene-tánc-show és a kőkemény valóság egy színpadon! Sorsok, céltalan életutak oldódnak fel az álom, a fény, a pompa áhított világában, hogy azután végleg megsemmisüljenek Az előadás művészdarabként hatalmas közönségsikert tudhat magáénak, amely amellett, hogy felsorakoztatja az ismert és közkedvelt slágereket, komoly problémákat boncolgat. Generációk, egymástól végzetesen eltávolodott világok találkoznak össze pillanatokra, és mennek el könyörtelenül, tehetetlenül egymás mellett. Álom és valóság olykor összekeveredik, a realitást felváltja a szürreális. A speciális technikai elemek, a látványtechnika különleges atmoszférát teremt egészen a légypapíros kocsmától a show fényes, csillogó gazdagságáig. Bizonyos pontokon szerephez jut maga a közönség, dönt, pontoz vagy akár énekel is.

Szereplők: Katkó Ferenc, Kara Tünde (Jászai-díjas), Gulyás Attila és Liszi Melinda