Hírforgó

Várhelyi-Drabik tárlat a Tessedik Múzeumban

Egy rendkívül szuggesztív erejű – Négykezes című -, a régi Újpest emberközeli világát idéző írásával nyitotta meg Györe Balázs író péntek este Várhelyi Tímea festőművész és Drabik István szobrászművész kettős tárlatát.


A Tessedik Sámuel Múzeumban április 5-ig látható anyag része az év elején Gáspár Balázs által kezdeményezett, hatrészes reprezentáns képzőművészeti sorozatnak. Amely kéthavi váltásokban hivatott felmutatni a kortárs magyar festészet és szobrászat értékeinek színe-javát.

Roszik Zoltán múzeumigazgató köszöntő szavai mellett méltatta a mostani kiállítás értékét és a kezdeményezés egészét Babák Mihály polgármester. Mint kifejtette, ifjúkori éveihez képest alaposan megváltozott vélekedése a kortárs alkotásokról. Minden művészetbarátnak ajánlotta a megtekintést, majd külön-külön a sajátos szín- és témavilággal bíró Várhelyi Tímeának és a hegesztőpisztollyal dolgozó Drabik Istvánnak is megköszönte a szarvasi bemutatkozást.

A tárlat elgondolkodtató képeit és rusztikus kisplasztikáit jó szívvel ajánljuk a művészetek különböző vonulatai iránt nyitott látogatók figyelmébe.