Felhívások, Közlöny

Névadó a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet – NÉVADÓ a Körösvölgyi Állatparkban címmel.


PrintA 2014. július 25-én újonnan megnyílt Körösvölgyi Állatpark lakói közül csak néhány bemutatott állat visel valamilyen nevet, melyet még korábban felnevelőik, gondozóik adtak számukra. Ilyen például Csorba, a sérült páncélú mór teknős, Boróka és Vuki a két fiatal, játékos rókafi, Pákó, az idős, tapasztalt holló vagy Policht és Kada a származási helyük alapján lengyel nevekkel illetett bölénypár. Az Állatparkban azonban bőven akad még olyan lakó, akinek egyelőre nincsen neve, pedig jellegzetes viselkedése, különleges személyisége alapján igazán megérdemelné, hogy saját, egyedi, csak rá jellemző névvel illessék. Ebben kérjük most mindazok segítségét, akik szívesen tennének javaslatot a Körösvölgyi Állatpark néhány lakójának elnevezésére vonatkozóan.

8 állatfaj 18 egyede vár névre, akiknek a pályázati névadó űrlapon néhány jellegzetes viselkedési formáját, tulajdonságát is megadjuk segítségül. Az elnevezésnél bármilyen a fajra jellemző szempont figyelembe vehető. A lényeg az ötletesség!

A névadó űrlapot a Körösvölgyi Látogatóközpontban személyesen lehet igényelni és leadni 2015. március 14. és 2015. április 14. között vagy a Legyél Te is Keresztanya, Keresztapa! facebook játék keretében lehet pályázni.

A második fordulóban a beérkezett nevek közül szakmai zsűri választja ki az egyedenként 3 legötletesebb, legtalálóbb elnevezéseket, majd ezekre 2015. április 16-tól április 20-án délig lehet szavazni a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság facebook oldalán. A legtöbb like-ot elérő névjavaslatok beküldői nyernek!

A nyertes neveket leadó, beküldő pályázók jutalmul éves állatparki családi belépőjegyet kapnak.

Ünnepélyes eredményhirdetésre a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban 2015. április 22-én megrendezendő „Föld Napja az Állatparkban” elnevezésű rendezvényen kerül sor.

FACEBOOK Játék

www.facebook.com/korosmaros

Legyél Te is Keresztapa, Keresztanya!

Válaszolj helyesen a feltett kérdésekre és így lehetőséged nyílik a NÉVADÓ a Körösvölgyi Állatparkban pályázaton részt venni az értékes nyereményekért!

A megfejtéseket a korosvolgy@kmnp.hu címre kell küldeni. Ha helyesen válaszoltál cserében megküldjük a pályázati űrlapot, amivel a továbbiakban részt vehetsz az Állatnévadó pályázaton és megnyerheted az éves családi belépőjegyek egyikét.

A játék időtartama: 2015. március 14. – április 9. 12.00 óra

A későbbiekben is kövesd a facebook oldalunkat www.facebook.com/korosmaros, hiszen itt like-olhatod a legötletesebb névjavaslatokat.

Kalandra fel!