Felhívások, Hírforgó, Közlöny

Gyermekrajzpályázat az M44-es gyorsforgalmi útért

Dankó Béla országgyűlési képviselő figyelemfelkeltő szándékkal gyermekrajz-pályázatot hirdet óvodás gyermekek részére, 2×2=44, a Jövő útja M44 címmel.


A pályázat névadója nem véletlenül lett az M44-es gyorsforgalmi út, melynek megépítéséért hosszú évek óta dolgoznak a megye kormánypárti képviselői. A gyorsforgalmi autóút megépítése Békés megye fejlett közúti közlekedésének alapköve, mely mind gazdasági, mind társadalmi szempontból elengedhetetlen. Megyénk gazdasági fejlődésének alapvető feltétele a fejlett közúti közlekedés, mely jelenleg nem megoldott. A 44. számú főút kamionforgalma elképesztő mértékben, 33%-kal emelkedett, mely veszélyessé teszi az úton való közlekedést, kárt tesz az út menti épületekben. Az itt élő emberek számára a biztos életkörülményeket kell teremteni, mely nem sarkallja őket szülőhelyük elhagyására. Az új munkahelyteremtő beruházásokat azonban kizárólag a megfelelő közlekedési infrastruktúra indíthatja el.

A rajzpályázat célja – az alkotómunka, azaz a pályázati anyagok elkészítése mellett – hogy az alkotásokon keresztül felhívjuk a figyelmet a 2×2 sávos M44-es út megépítésének fontosságára, ami a megyénk jövőjének zálogát hordozza.

A rajzpályázatot a 44. számú főút mellett fekvő települések (Békésszentandrás, Csabacsűd, Kardos, Kondoros, Örménykút, Szarvas) óvodáiban hirdeti meg a térség országgyűlési képviselője.

A rajzpályázatra a gyermekek szabadon választott technikával (grafit, zsírkréta, vízfesték, tempera, filc, kollázs, stb), A/4-es  rajzlapra készült pályamunkákkal nevezhetnek.  A beérkezett alkotásokból kiállítást rendeznek, amely megtekinthető lesz Szarvason a Cervinus Teátrum aulájában. A legjobb pályaműveket egy szakemberekből álló zsűri választja ki, és értékes nyereményekkel díjazzák a gyermekeket.