Felhívások, Hírforgó, Közlöny

Szakvezetéses túra a Halásztelki tanösvényen

A Madarak és Fák napja alkalmából május 6-án, szerdán három turnusban ingyenes szakvezetéses túrákat szerveznek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Halásztelki tanösvényén.


Az érdeklődő természetbarátokat a tanösvény kezdőpontjánál (a Hármas-Körös halásztelki vasúti hídjának szarvasi hídfőjénél) várják reggel 8.30-kor, délelőtt 11.30-kor és délután 13.30-kor. Elsősorban gyermekekre számítanak, de természetesen minden korosztály képviselőit szeretettel látják.

A mintegy két és félórás program során szakvezetőnk segítségével megismerhetik a Hármas-Körös hullámterének tájtörténetét, változatos növény- és állatvilágát. Kevés olyan hely van az országban, ahol ilyen vadregényes élőhely-mozaikok fogadják a látogatókat. Fás legelők és kaszálók, puhafás és keményfás ligeterdők, mocsaras területek váltják egymást.

A Halásztelki tanösvény május elején a legszebb: virágzanak a fák és rengeteg madár tartózkodik a hullámtérben. Egyes fajok már költenek, de találkozhatunk még vonuló madarakkal is.

A május 6-i évadnyitó ingyenes szakvezetéses túrákra nem szükséges előzetes bejelentkezés. További információkat Tóth Tamás természetvédelmi őrtől kaphatnak a +36-30/475-1780-as telefonszámon. Eső esetén a túrákat május 7-én, csütörtökön tartják meg.

A tanösvény természetesen önállóan is bármikor bejárható. A túrázókat tíz információs tábla segíti a terület élővilágának megismerésében. A Halásztelki tanösvényről a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának honlapján részletes ismertetőt itt találnak: http://www.kmnp.hu/halasztelki-tanosveny