Hírforgó, Képgaléria, Média

Roma Tehetségkutató

… amelyet a Polgár Alapítvány és Roma Tehetségkutató Tanács rendezett meg Kétegyházán az ott levő Roma Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével.


Szarvas Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a közelmúltban képviseltette magát  a Gyomaendrődön megrendezésre került Nemzetközi Roma Napon. Ott egy további rendezvényre kaptak meghívót, amely a Kétegyházi RNÖ elnökétől, Nagy Jánosnétól érkezett.

A Kétegyházán, a helyi művelődési házban április 25-én megtartott tehetségkutatón több Békés megyei város is képviseltette magát, így többek közt Szarvas 6 fővel lépett fel.

Ének számban Gulyás Liliána és Gulyás Rudolf, tánc kategóriában Bankó Ádám és Jenei Ágnes, valamint Balogh Letícia és Farkas Roland léptek fel.

A gyerekek elsöprő sikert arattak a szigorú, szókimondó zsűri előtt. A zsűri szakvéleménye nagyon fontos volt, mivel a legjobbak kerülhettek csak be a Roma Tehetséges Gyerekek Adatbázisába. Ebben az adatbázisban jelenleg 250 tanuló van nyilván tartva az ország egész területéről.

Az eredmény hamar megszületett: a megyéből 9 gyerek jutott be az adatbázisba, közülük Szarvasról 3 fő: Gulyás Liliána, Gulyás Rudolf és Balogh Letícia. Utóbbi különdíjazásban is részesült, felkérést kapott egy videoklip főszerepére, melyet szeptemberben forgatnak.

Teljesítményükre nagyon büszkék vagyunk, ezúton is szeretnénk nekik gratulálni!