Hírforgó, Képgaléria, Média

Elballagtak a szarvasi vajdás diákok

Az idei tanévben is eljött a pillanat, amikor búcsút kellett vennünk végzős diákjainktól. Május 2-án, szombaton került sor a ballagásra, mely az első volt az új iskolaépületben.


A helyszín ugyan változott, de a hangulat megmaradt: a folyosókat és a ballagók osztálytermeit az alsóbb évfolyamosok gyönyörűen feldíszítették, a tarisznyák és tartalmuk helyükre kerültek a vállakon, és az utolsó csengőszóra kezdetét vette az épülettől, diáktársaktól, tanároktól való búcsúzás.

A Vajda-szobor hagyományos megkoszorúzása után az iskola előtt egy új tradíció szertartása vette kezdetét: az osztályok képviselői a harangtorony egyik oszlopán a végzősökre emlékeztető kis plaketteket helyeztek el. A ballagás évét és az osztály nevét ábrázoló, az iskola jelvényét formázó táblákat látva a majdan visszalátogató diákoknak biztosan sok szép emlék jut majd eszébe a gimnáziumban eltöltött évekről…

Mindezek után a zászlót követve az érintettek átvonultak az Újtemplomba. A rövid ünnepi istentiszteletet iskolánk lelkésze, Cairns-Lengyel Henrietta és Lázár Zsolt esperes tartotta, utóbbi beszédében köszöntötte is a végzősöket. Útravalóval látta el a ballagókat Szarvas város polgármestere, Babák Mihály is, majd megkezdődött az ünnepi műsor. Először az énekkar búcsúzott el Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek c. dalával, majd a 12. J osztály tanulója, Vas Máté szavalta el Babits Mihály: Zsoltár férfihangra c. költeményét. Ezt követték a búcsúbeszédek a 11. és 12. évfolyam részéről.  Előbbit Harmati Kinga 11. J osztályos tanuló tolmácsolásában hallhattuk, a ballagók részéről pedig a 12. J osztályból Pusztai Enikő mondott köszönetet és búcsút mindenkinek. Végül szintén végzősök, a 12. A osztály tanulói, Frankó Dávid és Nánási Attila adták elő az Edda: Álmodtam egy világot magamnak című dalát.

A műsort, mint minden évben, most is az igazgató asszony beszéde zárta, melynek végén kihirdette az idei tanév díjazottjainak és jutalomkönyvben részesülőinek nevét. A Vajda-díjat Görgey Endre, iskolánk öregdiákja, a díj összegének felajánlója adta át. Az alábbiakban a legsikeresebb tanulók nevét olvashatják:

  • Vajda-díj: Pekár Edina 12. J
  • Benka-díj: Boldizsár Nóra 12.B, Balázs Gergő 12. J
  • Nádor Jenő-díj: Rába István 12. B
  • Hantos-díj: Sonkoly Zoltán 12. J
  • Melis-díj: Frankó Tamara 12. B
  • Misik-díj: Parczen Orsolya 12. J, Bódis Bendegúz 12. B
  • Oláh Miklós-díj: Velky Zsófia 12. J
  • Művészeti díj: Vas Máté 12. J

A diákönkormányzat díját az idei évben két tanuló kapta meg: Pekár Edina a 12. J-ből és Bódis Bendegúz a 12. B osztályból. Dr. Mocskonyi Gábor öregdiáknak köszönhetően néhány éve ugyancsak elismerik a tanév során legsikeresebb nyelvvizsgázó teljesítményét: Balázs Gergő (12. J) kapta meg ezt a jutalmat.

Kiemelt könyvjutalomban részesültek a következő diákok: Hovorka Sára, Krajcsovicz Zsuzsanna, Turcsányi Luca (12. A), Megyeri Mária (12. B) és Pusztai Enikő (12. J).

Az ünnepség végeztével a ballagók még egyszer visszatértek a gimnázium épületébe, hogy meghallgassák, mire is kell majd figyelniük a hétfői nappal kezdődő érettségi vizsgákkal kapcsolatban.

Németh Judit