Hírforgó

Internet foglalkozások a Városi Könyvtárban

Nagy örömünkre szolgált, amikor március elején beindultak az internet foglalkozások Városi Könyvtár szervezésében. Az érdeklődés nagy volt.


A könyvtár számítógépes parkja kevésnek bizonyult, néhányan saját laptopjukon dolgoztak, mert a tanfolyam vezetője nem akart visszautasítani egy tanulni vágyót sem. Heterogén összetételű csoport volt, mégis jól tudtunk haladni, mert nem voltunk teljesen kezdők.

Az első sikerélményt az jelentette, amikor barátainknak képeket, mellékleteket már el tudtunk küldeni. A Google Chrome böngészőprogrammal mindenki számára kitágult a világ, hiszen új ismeretszerzési lehetőséghez jutott. A levelezőrendszerek tanulmányozásakor megbeszéltük, hogyan lehet egy időben több weboldalt kezelni. Az e-mail címek felvétele a címtárba, azok rendszerezése sokunk számára újdonságnak számított. Az internetes vásárlásoktól még sokan idegenkedtünk. Most azonban egy kicsit közelebb kerültünk ehhez, miután beláttuk, hogy a webáruházak megkönnyítik mindennapjainkat. Az új és használt holmik vásárlására és eladására szolgáló weboldalakat megismertetésük óta néhányan már sikeresen is alkalmaztuk. Nagyon élveztük az útvonaltervezést, nem beszélve a műholdas térképek használatáról.

Újdonság volt számunkra a rukkola.hu weboldal megismerése, mellyel megtanultuk, hogyan tudunk számunkra már feleslegessé vált könyvekkel másoknak örömet szerezni, illetve a már nem kapható könyvekhez hozzájutni. Ilyen és ehhez hasonló témákkal foglalkoztunk a havi egy alkalommal megtartott internet klubban is.

Az ingyenes internet-használati foglalkozássorozat várhatóan ősszel folytatódik.

Mindezt Szloszjár Editke kiváló szakmai felkészültségének, végtelen türelmének, segítőkészségének köszönhetjük. Köszönjük szépen Editke áldozatos munkáját az egész csoport nevében!

Barcsikné Vostjár Éva és Ruzsányi Anna