Hírforgó, Képgaléria, Média

Pompás Circus Last Vegas Show Szarvason

Gyerekkoromtól imádom a cirkuszt. Olyannyira, hogy erősebb évjáratokra visszamenőleg elmondom a nálunk járt híres társulatok nevét, sátraik minőségét, de olykor még lakókocsijaik számát is.


Nem beszélve a világszámokról. Legutóbb ősszeb egyik legkedvesebb osztálytársam lakásán hajnalig leltároztuk azokat. Nagyjából így: ha Props, akkor német western, ha Aeros, minden idők leghatalmasabb cirkuszsátra, ha Warsava, akkor labdázó fókák, ha Budapest, motorozó medvék, ha Lengyel Nagycirkusz: Blazsek bohóc oroszlánnal, s ha Liverpool: hatvanhat piros-sárga lakókocsiból álló karaván és sorolhatnók tovább…

Így nagy örömmel vettük hírét, hogy egy új stílusú csapat, a Circus Last Vegas Show érkezik Szarvasra. S ragyogó karitatív gesztusként ötven szarvasi gyermeket látnak vendégül. A pénteki nyitányon meg is történt. A Családsegítő Központ közreműködése révén Gombár Györgyné Hajni egy sereg csillogó szemű s az előadást végigkacagó gyermeket vezetett fel.

Ami az előadás egészét illeti, csak azt mondhatom: Bravo, bravissimo! A fergeteges amerikai showba ágyazott két óra a legszebb cirkuszi időket idézte. Színes arcait mutatta fel a manézs világa. Káprázatos zsonglőrszámok, lélegzetelállító fehér oroszlán attrakció, szívből kacagtató bohócjelenetek, Mickey Egér és társai színpompás jelmezekben, életre keltett Elvis Presley és a Magyar Herkules. Mindez pörgős zenével, szellemes konferanszokkal, amerikai formulás technikai személyzettel, hangulatos büfével kísérve. A nagyérdemű felizgult, lázba jött és a kacagáslavina percenként gördült alá a négyárbocos nagy sátor alatt. Lenyűgöző volt ez a cirkuszi ősvarázs, szép számú közönség előtt.

Köszönjük az örömteljes órákat. Nemes karitatív kezdeményezésükhöz pedig minden vendégszereplésük helyszínén kacagó gyerektömegeket kívánunk. Cirkuszt a javából.