Hírforgó

Szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színházban

178 év után az először szólal meg szlovák nyelvű előadás a Nemzeti színpadán, a szarvasi Cervinus Teátrum előadásában. Az előadás fővédnöke a Szlovák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete Rastislav Káčer.


Belinszki Zoltán, Gulyás Levente, Varga Viktor: Perinbaba (Holle anyó) című musicale 2015. május 29-én este 19.00 órától lesz látható a Nemzeti Színház nagyszínpadán. A társulat Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház direktorának meghívására érkezik a fővárosba. Főszerepekben közismert magyarországi és szlovákiai  színészek közreműködésével, mint például a Domján Edit díjas Dósa Zsuzsa, vagy a Szlovákiában közismert és nagy népszerűségnek örvendő Judita Hansman és Katka Andrejcová. A férfi színészek közül kiemelnénk Benkő Gézát akit a magyar közönség nagyon jól ismer a képernyőről, hiszen az egyik kereskedelmi csatorna napi sorozatában éveken át szerepelt.

A jubileumi díszelőadás apropója, hogy idén ünnepli 10 évadját a szarvasi szlovák színház, mely Magyarország első professzionális szlovák nyelven játszó színháza. A Cervinus Teátrum számos nemzetközi sikert tudhat maga mögött. Több ízben vendégszerepeltek szlovákiai, csehországi színházakban. A Perinbaba musicalt a pozsonyi Nová Scéna a szlovák nyelvű előadás mellett magyar nyelven is műsorára tűzte, amire a pozsonyi színház történelme során még nem volt példa.

Bővebb tájékoztatásért az előadással kapcsolatosan elérhető személyek:

  • Dósa Zsuzsa, művészeti igazgató: +36 20 227 62 12
  • Gombár Hajnalka, sajtóreferens: +36 20 611 05 87
  • Varga Viktor, rendező: +36 20 242 15 66