Hírforgó, Képgaléria, Média

Székelyesek „Határtalanul!”

A szarvasi Székely Szakképző Iskola és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium közösen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett „Határtalanul! – Együttműködés szakképző iskolák között ” nevű programjára.


Először mi, szarvasiak (25 diák és 3 kísérő tanár) utaztunk Nagyenyedre. 5 csodálatos napot töltöttünk Erdélyben 2015. április 20 és 24 között. Ezt követte a nagyenyediek utazása Szarvasra 2015. május 11. és 15. között.

Nagy örömmel fogadtuk a kedves erdélyi diákokat és a 3 kísérő tanárt. Színes, érdekes programokat szerveztünk számukra. Bemutattuk iskolánk épületeit, tanműhelyeit, nagyon modernnek találták iskolánkat. Ellátogattak Cserkeszőlőbe, a termálfürdőbe, és az Aqua Lux Hotel éttermébe. Szerveztünk egy kerékpártúrát az Arborétumba, ahol a Mini Magyarország makettparkot is megcsodálhatták enyedi vendégeink. Erdélyi barátaink jól érezték magukat a szarvasi gyógyfürdőben is. Sok szarvasi és környékbeli vendéglátóhelyet tekintettek meg az erélyi diákok. Nagyon tetszett nekik a Liget Wellness és Konferencia Hotel, a Frankó Tanya, de a Mokka kávézót is érdekesnek találták. Egyik este a szarvasi és a nagyenyedi tanulók közösen készítettek bográcsban egy finom ételt, burgonyás tokányt, amit egy jó hangulatú vacsora keretében jóízűen el is fogyasztottak.

Reméljük, az erdélyiek sok felejthetetlen élménnyel gazdagodtak Szarvason, amihez iskolánk diákjai és tanárai is hozzájárultak. Az együttműködést a jövőben is szeretnénk folytatni, amennyiben újra kiírják a Határtalanul! programot.

Kita Erzsébet szaktanár